Όλοι οι μπαμπάδες μαζί: Η σπάνια φωτό της βασίλισσας Ελισάβετ με τον πατέρα της βασιλιά Γεώργιο ΣΤ, τον πρίγκιπα Φίλιππο & τον μικρό τότε Κάρολο

Ένα ασπρόμαυρο στιγμιότυπο από το παρελθόν αφιερωμένο σε όλους τους μπαμπάδες

Με αφορμή την Ημέρα του Πατέρα που σε πολλές χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδα, γιορτάζεται την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου, στο Instagram της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας δημοσιεύτηκε μια σπάνια φωτογραφία από το παρελθόν.

Στο ασπρόμαυρο vintage στιγμιότυπο βλέπουμε την βασίλισσα Ελισάβετ με τον πατέρα της βασιλιά Γεώργιο ΣΤ, τον σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππο και τον πρωτότοκο γιο τους Κάρολο που είναι ακόμα μικρούλης.

Ο 72χρονος σήμερα πρίγκιπας στην εικόνα είναι καθισμένος πάνω σε ένα άγαλμα - ελάφι στο Balmoral το 1951. «Σε όλους τους μπαμπάδες παντού. Σας ευχόμαστε για την Ημέρα του Πατέρα» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ποστ.

Λίγα λόγια για τον πατέρα της βασίλισσας Ελισάβετ βασιλιά Γεώργιο ΣΤ

Ο Αλβέρτος Φρειδερίκος Αρθούρος Γεώργιος γεννήθηκε στο Σάντριγχαμ της Αγγλίας και ήταν γιος του δούκα της Υόρκης, και μετέπειτα βασιλιά Γεωργίου Ε΄, και της Μαρίας του Τεκ.[1][2] Ήταν περισσότερο γνωστός με το όνομα Αλβέρτος. Από το 1909 παρακολουθούσε μαθήματα στο Ναυτικό Βασιλικό Κολλέγιο του Όσμπορν, αλλά στις εξετάσεις κατατάχθηκε τελευταίος στην τάξη του. Παρ' όλα αυτά συνέχισε τις σπουδές του και στο Ναυτικό Βασιλικό Κολλέγιο στο Ντάρτμουθ. Παρακολούθησε διάφορες μάχες στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά αναγκάστηκε να αποσυρθεί εξαιτίας μιας αρρώστιας που τον ταλαιπωρούσε.

Στις 11 Δεκεμβρίου του 1936 ο αδερφός του, Εδουάρδος Η΄, παραιτήθηκε από τον θρόνο εξαιτίας ενός σκανδάλου, με αποτέλεσμα ο πρίγκιπας Αλβέρτος να τον διαδεχθεί ως Γεώργιος ΣΤ΄. Η στέψη πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαΐου του 1937. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του η Μεγάλη Βρετανία αντιμετώπισε τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τον Ιούνιο του 1944 επισκέφθηκε τις ακτές της Νορμανδίας, δέκα μέρες μετά τη Συμμαχική απόβαση και στη συνέχεια ταξίδεψε για να επιθεωρήσει τα στρατεύματα στην Ιταλία. Το 1947 παραιτήθηκε από τον τίτλο του αυτοκράτορα των Ινδιών, αναγνωρίζοντας ουσιαστικά την ανεξαρτησία της χώρας.

Απεβίωσε στον ύπνο του στις 6 Φεβρουαρίου του 1952 στο Σάντρινγκχαμ και ενταφιάστηκε στο κάστρο Ουίνδσορ.

Οι ευχές της βασιλικής οικογένειας για την Ημέρα του πατέρα

Χρόνια πολλά για την γιορτή του πατέρα ευχήθηκαν ωστόσο - μέσα από τα social media - και τα άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Ειδικότερα στο Instagram της Kate Middleton και του πρίγκιπα William ανέβηκε ένα βίντεο με φωτογραφίες που απεικόνιζαν την Δούκισσα μαζί με τον μπαμπά της, την βασίλισσα και τον Δούκα του Εδιμβούργου μαζί με τα εγγόνια τους, αλλά και τον πρίγκιπα Κάρολο μαζί με τον Harry και τον William.

Ανάλογες φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν και στο Intagram του Καρόλου και της Καμίλα με ένα από τα ποστ να αναφέρει: «σε όλους τους μπαμπάδες παντού και σε όσους μπορεί να λείπουν σήμερα οι πατεράδες τους σας σκεφτόμαστε και σας ευχόμαστε να έχετε μια ξεχωριστή ημέρα του πατέρα.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε τον μεγάλο γιο της βασίλισσας μαζί με τον μπαμπά του, την Καμίλα με τον δικό της μπαμπά αλλά και τους γιους της Νταϊάνα με τον Κάρολο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ