Τα φρούτα και τα λαχανικά αυξάνουν το αίσθημα της ευτυχίας - Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν τα καταναλώνουμε;

Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι σημαντικό να τρώμε φρούτα και λαχανικά για να διατηρήσουμε το σώμα μας υγιές.

 

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, ένα μήλο την ημέρα δεν κάνει μόνο το γιατρό πέρα αλλά βοηθάει και την κακή διάθεση. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Public Health μελέτησε πώς η καθημερινή δόση υγιεινών τροφίμων επιδρά στην ψυχολογική ευεξία σας.

Για να μάθουν αν η υγιεινή διατροφή μπορεί να κάνει περισσότερα από απλά να μειώσει τον κίνδυνο του καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων, οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Warwick στην Αγγλία και το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία, έβαλαν 12.000 συμμετέχοντες να κρατούν ημερολόγια τροφίμων και να καταγράφουν την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών για δύο χρόνια. Οι ερευνητές περιοδικά αξιολόγησαν τις ψυχολογικές καταστάσεις των συμμετεχόντων και τη γενική ευτυχία τους.

Βρήκαν ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν περισσότερα φρούτα και λαχανικά αποκόμισαν κάποια τεράστια ψυχικά οφέλη κατά τη διάρκεια των δύο αυτών ετών, ακόμη και αφού είχαν κάνει αλλαγές στον τρόπο ζωής στο σπίτι και στο γραφείο που μπορεί να επηρέασαν την ψυχική υγεία. Όσο περισσότερες μερίδες φρούτων και λαχανικών έτρωγαν οι συμμετέχοντες (έως οκτώ μερίδες την ημέρα), τόσο καλύτερη ήταν η ψυχολογική τους κατάσταση.

Ενώ οι ερευνητές προσπαθούν να καθορίσουν γιατί ακριβώς συμβαίνει αυτό. Αρχικά, ισχυρίζονται ότι θα μπορούσαν να είναι τα αντιοξειδωτικά αυτά που προκαλούν το κύμα αισιοδοξίας. Λένε επίσης ότι ένα υγιέστερο έντερο μπορεί να επηρεάσει τον εγκέφαλο (και ως εκ τούτου τη διάθεσή σας) με έναν θετικό τρόπο αναφέρει το logodiatrofis.

Το πραγματικά εντυπωσιακό είναι ότι η ενίσχυση της διάθεσης συμβαίνει σχεδόν αμέσως. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι τα αποτελέσματα αυτά μπορεί να παρακινήσουν περισσότερους από εμάς να ξεκινήσουμε τη δημιουργία υγιέστερων συνηθειών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ