Good news: Η Αθήνα στις ελκυστικότερες πόλεις του κόσμου για τα διεθνή στελέχη - Συγκαταλέγεται όμως & στις ακριβότερες

Η Αθήνα στην 115η θέση.... 

Mercer παρουσίασε έρευνα για το Κόστος Ζωής σε διάφορες πόλεις του κόσμου οι οποίες είναι ελκυστικές για τους ξένους εργαζόμενους. 

Η βοηθά τους εργοδότες να βρουν στρατηγικές αποζημίωσης για ένα όλο και πιο διαφορετικό και κατανεμημένο παγκόσμιο εργατικό δυναμικό.

Σε ποια θέση όμως βρίσκεται η Αθήνα

"Το κόστος ζωής ήταν πάντα ένας παράγοντας για τον διεθνή προγραμματισμό κινητικότητας, αλλά η πανδημία έχει προσθέσει ένα εντελώς νέο στρώμα πολυπλοκότητας, καθώς και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις που σχετίζονται με την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων'' δήλωσε ο Ilya Bonic, επικεφαλής της Mercer.

 Η πρωτεύουσα της Ελλάδας, η Αθήνα ανέβηκε 23 θέσεις φέτος στην κατάταξη της Mercer με τις ακριβότερες πόλεις του κόσμου και πλέον βρίσκεται στην 115η θέση, μαζί με την πρωτεύουσα του Κουβέιτ.

Τρεις ευρωπαϊκές πόλεις είναι μεταξύ των 10 πιο ακριβών σε όλο τον πλανήτη. Στον αριθμό 5 της παγκόσμιας κατάταξης, παραμένει η Ζυρίχη, η πιο δαπανηρή ευρωπαϊκή πόλη, ενώ ακολουθεί η Γενεύη (8) και η Βέρνη (10).

Όμως, όπως εξηγεί η Mercer, το κόστος ζωής είναι ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν τις αποφάσεις των expatriates αλλά και τα «πακέτα» που τους προσφέρουν οι πολυεθνικές. Άλλοι παράγοντες που συνυπολογίζονται είναι τα στάνταρ της υγείας και της καθαριότητας, η ασφάλεια, οι επιλογές εκπαίδευσης, το κλίμα και η απόσταση από την χώρα προέλευσης του εργαζόμενου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ