Σπιτικό παγωτό γιαούρτι στρατσιατέλα από τη Ντίνα Νικολάου: Λαχταριστό, δροσερό και χωρίς να χρειαστείτε παγωτομηχανή

Μπορούμε να το σερβίρουμε σαν τουρτίτσα, κορμό αλλά και σε μπάλες σε μπολάκι είναι τέλειο

ΥΛΙΚΑ

750 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 10% λιπαρά
400 γρ. γάλα ζαχαρούχο (1 κουτί)
300 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
50 γρ. ζάχαρη
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας, χοντροκομμένη

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1 Χτυπάω την φυτική κρέμα μαζί με την ζάχαρη σε σαντιγί, και την κρατάω στο ψυγείο.

ΒΗΜΑ 2 Σε ένα βαθύ σκεύος ενώνω το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα.

ΒΗΜΑ 3 Στο μίγμα με το γιαούρτι προσθέτω και το μίγμα με τη σαντιγί. Ανακατεύω μαλακά, απαλά και κυκλικά να ενωθούν τα μίγματα με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

ΒΗΜΑ 4 Σε μεταλλικό μπολ –ειδικό για κατάψυξη – ή σε πλαστικό ρίχνω σε στρώσεις το μίγμα παγωτού και ενδιάμεσα τη σοκολάτα τριμμένη.

ΒΗΜΑ 5 Παγώνουμε στην κατάψυξη για 6-7 ώρες.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ