Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Γλυκά Νερά: Αναπάντητα ερωτήματα στη δολοφονία της Καρολάιν - Υπάρχει συνεργός; - Το μυστήριο με το σπίτι στη Σούδα (βίντεο)

Σύμφωνα με τον κο Κατερινόπουλο , πρόεδρο των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει συνεργός 

«Μια βασική αρχή για τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές όταν διερευνούν ένα έγκλημα, είναι ότι όλοι είναι ύποπτοι μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο», υπογράμμισε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο Επίτιμος Πρόεδρος των Αξιωματικών της ΕΛΑΣ, Θανάσης Κατερινόπουλος, μιλώντας για την δολοφονία της Καρολάϊν από τον σύζυγό της.

Το προφίλ του 33χρονου πιλότου

Σε ό,τι αφορά το προφίλ του δράστη του αποτρόπαιου εγκλήματος, ο κ. Κατερινόπουλος επισημαίνει: «Κατ’ αρχήν βλέπουμε μια αλλαγή στην εικόνα του δράστη και δεν το λέω εγώ, το λέει το ίδιο του το κορμί.

Άλλη ήταν η γλώσσα του σώματος όλο το προηγούμενο διάστημα, και άλλη είναι μετά την ομολογία του.

Αρχικά έδειχνε την ενοχή του, τώρα δείχνει σα να απαλλάχθηκε μετά την ομολογία του, όχι βέβαια από τύψεις».

Ο έμπειρος ερευνητής υποστηρίζει ότι ο καθ’ ομολογίαν δράστης είναι ένας έξυπνος και ψύχραιμος άνδρας.

«Είναι ένας άνθρωπος που η κάθε κίνησή του είναι μελετημένη. Ανεξάρτητα από τα λάθη τα οποία έκανε και που οδήγησαν στην σύλληψή του -πάντα λάθη γίνονται σε ένα έγκλημα- και τα λάθη αυτά ερευνούν οι αρχές για την αποκάλυψη του δράστη ενός εγκλήματος.

Παράλληλα, δεν αποκλείει να υποστηρίξει κάποια στιγμή ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα, επιχείρημα που δεν ευσταθεί, αφού ειδικά οι πιλότοι περνούν πολύ συχνά από ψυχολογικά και ιατρικά τεστ.

Πρόκειται για έναν δολοφόνο που σταδιακά αρχίζει να ενοχοποιεί το θύμα του, προτάσσοντας ως αιτία που τον οδήγησε στο έγκλημα, το παιδί τους.

«Το παιδί το είχε ασπίδα από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε δολοφονημένη η Καρολάϊν και συνεχίζει να το έχει μέχρι τώρα», υπογράμμισε ο κ. Κατερινόπουλος.

«Είναι λογικό να προσπαθήσει να «χτίσει» μια υπερασπιστική γραμμή, υποστηρίζοντας ότι για όλα φταίει η «κακή σχέση», η «κακή Καρολάϊν».

Αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι να πείσει ότι πρόκειται για ένα έγκλημα που έγινε εν βρασμώ ψυχής, κάτι που θεωρείται απίθανο ότι θα γίνει αποδεκτό.

EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Το σπίτι στη Σούδα – Μπορεί να υπάρχει ηθικός αυτουργός;

Το θέμα είναι μήπως τα κάνει όλα αυτά για να κρύψει και κάτι άλλο, κάτι το οποίο ενδεχομένως να τον οδήγησε στην δολοφονία;

Θέτω απλά ερωτήματα, τονίζει ο κ. Κατερινόπουλος, για να συνεχίσει: «Μήπως φοβάται ο ίδιος για τον εαυτό του, τι θα συμβεί αν αποκαλυφθεί κάτι άλλο;

“Κάποιος από τους δυο, πρόκειται για μη επιβεβαιωμένη πληροφορία- είχε ταξιδέψει στην Κρήτη, τον περασμένο Απρίλιο και είδε σπίτι για να ενοικιάσει στην Σούδα και για ποιον λόγο;

Είναι κάτι αυτό, πιστεύω θα το ψάξουν αυτό οι Αρχές. Είναι πληροφορία πάρα πολύ καλή, βεβαίως μπορούν να βρουν και το πρόσωπο που νοίκιαζε τα σπίτια και να τους δώσει κατάθεση”.

Η λογική λέει ότι το θέμα θα πρέπει να «ανοίξει» από τις ανακριτικές αρχές, δήλωσε ο κύριος Κατερινόπουλος , σύμφωνα με το Sigma Live.

«Η εκτίμησή μου είναι ότι στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλα άτομα και δεν εννοώ στον τόπο του εγκλήματος, που εξώθησαν τον πιλότο στον φόνο.

Αυτό θα πρέπει, ωστόσο, να ερευνηθεί.

Ο κ. Κατερινόπουλος αναφέρθηκε σε όλες τις αποδείξεις -αφαίρεση καρτών, παραβίαση του παραθύρου από μέσα κλπ- που καταδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το ειδεχθές έγκλημα ήταν προμελετημένο και ότι ο δράστης τελούσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

«Τοποθέτησε το μωρό πάνω στην άψυχη μητέρα», τόνισε ο κ. Κατερινόπουλος. «Και δεν του αρκεί αυτό, την άλλη μέρα συνεχίζει και έχει ως ασπίδα το μωρό, όλες τις ημέρες που ακολούθησαν».

Ο 33χρονος, όλες αυτές τις ημέρες, διατήρησε επαφή με τα Μέσα Ενημέρωσης, σε αντίθεση με έναν άνθρωπο που, αν θα έχανε την γυναίκα του με τόσο φρικτό τρόπο, θα ήταν συντετριμμένος.

Αυτός ήταν ψύχραιμος και «απόμακρος» μέχρι τέλους.

 «Φώναζα από την αρχή ότι αυτός είναι –Υπάρχει συνεργός»

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά συγκλόνισε τόσο την Ελλάδα όσο και την Κύπρο προκαλώντας θλίψη για το χαμό της 20χρονης αλλά οργή για τον 32χρονο καθ’ ομολογία δολοφόνο.

Στο Πρωτοσέλιδο της Κύπρου μίλησε ο Θανάσης Κατερινόπουλος, ταξίαρχος της ΕΛΑΣ εν αποστρατεία, με τον ίδιο να αναφέρει πως φώναζε από την αρχή ότι «αυτός είναι».

Αρχικά ανέφερε ότι κάθε κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να προβάλει για την υπεράσπιση του οποιοδήποτε ισχυρισμό θέλει, «είναι φανερό ότι υπήρχε προμελέτη».

«Στόχος του είναι να προβάλει τους δικούς του ισχυρισμούς για να μετριάσει την ποινή που αργότερα  θα του επιβληθεί από το Δικαστήριο» είπε .

Επιπλέον συμπλήρωσε ότι τα γεγονότα δεν πείθουν ότι ήταν ένα έγκλημά εν βρασμώ ψυχής.

«Προσωπικά δεν πείστηκα ότι δεν έχει σχέση με το έγκλημα.

Ήμουν ο πρώτος που φώναζα ότι αυτός είναι, δεν το έλεγα τυχαία. Υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις, οι Αρχές έστω και καθυστερημένα έφτασαν εκεί».

Μετέπειτα συμπλήρωσε ότι υπάρχουν ακόμη κενά κατά την εκτίμηση του στην υπόθεση.

«Βεβαίως είναι ο αυτουργός του εγκλήματος, δεν πιστεύω ότι στο χώρο υπήρχε τρίτο πρόσωπο, αυτό θα είχε αποδειχθεί μέχρι τώρα.

Δεν μπορούμε όμως να αποκλείσουμε ότι έξω από το σπίτι δεν υπήρχαν άλλα πρόσωπα που ενδεχομένως έπαιξαν ρόλο για να φτάσει στη δολοφονία» είπε.

Παράλληλα τόνισε τα εξής:

«Η εκτίμηση μου είναι ότι υπάρχει συνεργός, πιστεύω ότι θα συνεχίσει να το ψάχνει η δικαιοσύνη.

Θέλω να πιστεύω ότι θα κινηθούν και σε αυτή τη κατεύθυνση για τη διερεύνηση ύπαρξης ηθικού αυτουργού ή άλλου συνεργού που δεν ήταν στο σπίτι αλλά έξω από το σπίτι».
«Η γλώσσα σώματος αυτού του ανθρώπου έλεγε τα πάντα από την πρώτη στιγμή» είπε.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στο σπίτι στη Σούδα που ενοικιάστηκε,

«Κάποιος από το ζευγάρι με κάποιο άλλο πρόσωπο πήγαν να νοικιάσουν ένα σπίτι, αυτό είναι ως πληροφορία που θα τη χρησιμοποιήσουν, «ίσως υπάρχουν πληροφορίες στο σπίτι ίσως και όχι».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ