Muffins με κοτόπουλο και λαχανικά από τη Ντίνα Νικολάου - Η πικάντικη, σκορδοβουτυράτη επίγευση θα σας κάνει να τα λατρέψετε

Αν έχετε κρέμα σκόρδου μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε αντί για το φρέσκο. Θα είναι ακόμη πιο απαλή η γεύση του

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
140 γρ. βιολογικές φέτες κοτόπουλου, ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗΣ, ψιλοκομμένες
150 γρ. τσένταρ, τριμμένο
1 ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
1 μεγάλο αυγό
240 ml γάλα πλήρες
60 γρ. κρέμα γάλακτος
85 ml σπορέλαιο
1 πιπεριά Φλωρίνης, πολύ ψιλοκομμένη
1 μικρό κολοκύθι, πολύ ψιλοκομμένο
½ ματσάκι σχοινόπρασο ή 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
10-12 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το άλειμμα

50 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C με αέρα. Ανακατεύω το βούτυρο και το λιωμένο σκόρδο και αλείφω ένα ταψάκι με 12 θήκες muffins. Κρατάω όσο απομείνει για το τέλος.

ΒΗΜΑ 2 Σε ένα μπολ κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάω με το σύρμα το αυγό, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το σπορέλαιο. Ενώνω τα δύο μείγμα και ανακατεύω απαλά με σπάτουλα. Κρατάω λίγα κομματάκια από το ψιλοκομμένο φιλέτο για το τέλος και προσθέτω τα υπόλοιπα στο μείγμα. Ρίχνω το τσένταρ, την πιπεριά, το κολοκύθι και το σχοινόπρασο (ή τα κρεμμυδάκια) και ανακατεύω για να σκορπίσουν στο μείγμα.

ΒΗΜΑ 3 Μοιράζω το μείγμα στις βουτυρωμένες θήκες muffins, σκορπίζω όσα κομματάκια φιλέτο έχω κρατήσει και ψήνω στο φούρνο για 20-25 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο και όπως είναι καυτά, αλείφω με το υπόλοιπο μείγμα βούτυρο-σκόρδο που έχει απομείνει. Σερβίρω τα muffins χλιαρά.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ