Γιάννης Λουκάκος: Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα, ελιές και κάππαρη - Η απόλυτη αρμονία γεύσεων

Μυρίζει Ελλάδα αυτό το πιάτο... 

ΥΛΙΚΑ

Για τα καλαμάρια

  • 600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια)
  • γέμιση με πλιγούρι
  • 700 γρ. ντομάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. ελιές καλαμών, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. κάππαρη
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Για τη γέμιση

  • 600 γρ. πλιγούρι, βρασμένο
  • 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. πιπεριές κόκκινες ψητές, ψιλοκομμένες
  • 20 γρ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα καλαμάρια

Γεμίζουμε τα καλαμάρια με τη γέμιση του πλιγουριού.

Κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες, ώστε να μη χυθεί η γέμιση.

Τοποθετούμε τα καλαμάρια σ’ ένα ταψί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C, μέχρι να ψηθούν τα καλαμάρια, για 15 λεπτά περίπου.

Για τη γέμιση

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ