Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Γιάννης Χατζηλοϊζου & Κριστίν Οπολάις: Πριγκιπικές τιμές για τον Μαέστρο και την παγκόσμια Ντίβα στη βασιλική σουίτα της Μεγάλης Βρεταννίας (φωτό)

Η χημεία, το χάρισμα, και το κορυφαίο επαγγελματικό επίπεδο των δύο καλλιτεχνών μάγεψαν

Εκδήλωση υψηλών τιμών και συμβολισμών με βασιλική φινέτσα πραγματοποιήθηκε στη Βασιλική Σουίτα της Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία με οικοδεσπότη τον Μαέστρο Γιάννη Χατζηλοΐζου, Ιδρυτικό Πρόεδρο, Μουσικό & Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Φιλαρμονικής Αθηνών («ΦΑ»), και Πρόεδρο της Κυπριακής Μουσικής Ακαδημίας.

Τιμώμενο πρόσωπο η στενή συνεργάτης του Μαέστρου και παγκόσμια Ντίβα της Όπερας, Υψίφωνος Κριστίν Οπολάις. Από τις αρχές του περασμένου φθινοπώρου και όταν η κ. Οπολάις εμφανίστηκε στην παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ως «Μαντάμα Μπατερφλάι» στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, οι επαγγελματικές σχέσεις των δύο κορυφαίων καλλιτεχνών ξεκίνησαν ένα δυναμικό κρεσέντο και ατσελεράντο.

Με πρωτοβουλία και διοργάνωση της Φιλαρμονικής Αθηνών και της Κυπριακής Μουσικής Ακαδημίας έλαβε χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας στις 10 Απριλίου 2021, ρεσιτάλ μεταξύ του Μαέστρου και της κ. Οπολάις, υπό την αιγίδα της ΑΕ της Πρώτης Κυρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας κας Άντρης Αναστασιάδη.

Η χημεία, το χάρισμα, και το κορυφαίο επαγγελματικό επίπεδο των δύο καλλιτεχνών μάγεψαν, δημιουργόντας ένα δυναμικό και υπέρλαμπρο ντουέτο. ektopizan Μερικές μέρες μετά την πρώτη τους κοινή τους κοινή εμφάνιση επί σκηνής, ο «Σύλλογος Θυάτειρα» και ο Πρόεδρος του κ. Γιώργος Παπαγιαννόπουλος φιλοξένησαν τους δύο κορυφαίους σταρ στην Αθήνα σε ένα μαγνητοσκοπημένο ρεσιτάλ μέσα από το Μουσείο Ακροπόλεως και με φόντο τον Παρθενώνα, με σκοπό την παγκόσμια προβολή της Ελλάδας και του Πολιτισμού της μέσω των δύο αυτών διεθνούς εμβέλειας προσωπικοτήτων.

Χατζηλοΐζου και Οπολάις προσδίδουν μια βασιλική αίγλη και συνάμα μια χολιγουντιανή αίσθηση στο Αθηναϊκό brand, κάτι που έγινε ιδιαίτερα εμφανές στην εκδήλωση που χοροστάτησε ο Μαέστρος στη Βασιλική Σουίτα του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία.

Τη «ΦΑ» και την Κυπριακή Μουσική Ακαδημία, όπως και τους δύο καλλιτέχνες, τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης και η σύζυγος του Δήμητρα, η κα Θεανώ Σκούρτη, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρος Κούβελος, ο διάσημος Ελληνοαμερικανός καλλιτένχης και στενός φίλος και συνεργάτης του Μαέστρου κ. Philip Tsiaras, οι κυρίες Αγνή Μαρμαρίδου, Θεοδώρα Βρούτση, και η Δρ. Αγγελική Μαργαρίτη-Άντριους, ο επιχειρηματίας κ. Κώστας Βελάνης, ο οικονομολόγος κ. Ηλίας Τρίγκας, ο CEO της Intrum Hellas κ. Κώστας Γεωργακόπουλος, η Πρόεδρος της Soya Mills International κα Μαρίνα Γιαβρόγλου, ο επιχειρηματίας κ. Rami Kaddoura, ο CEO της Moskan Aviation κ. Μόσχος Καντής και η σύζυγος του Κάτια Αβραμίδου νομική σύμβουλος της Aegean Airlines, η σχεδιάστρια μόδας κα Όλγα Καραβερβέρης, ο κ. Γιώργος Παπαγιαννόπουλος CEO της EuroProtection Brokers και ιδρυτικός πρόεδρος του Συλλόγου Θυάτειρα, η κος Μάριος Τίσφτης και η αδερφή του Μαρία της Advanced Integrations, ο Δρ. Δημήτρης Γκρίτζαλης και η σύζυγος του Αφροδίτη Βλασσοπούλου, και ο κ. Ģirts Jaunzems Αναπληρωτής Αρχηγός Αποστολής της Πρεσβείας της Λεττονίας στην Αθήνα.

Παρών επίσης και ο Γενικός Διευθυντής του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία κ. Hom Parviz και σύζυγός του κα Maya Schwaighofer. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Μαέστρο να δίνει πληροφορίες ως προς την ετυμολογική έννοια της Μουσικής, όπως και τη φιλοσοφική, επιστημονική, και πρακτική χρήση της προς την καλυτέρευση του ανθρώπινου πνεύματος και της διεθνούς κοινωνίας.

Η άριστη χρήση της Ελληνικής και Αγγλικής γλώσσας, οι γνώσεις και το αποστολικό του χάρισμα, όπως και το εκτόπισμα της προσωπικότητας και φυσικής παρουσίας του Μαέστρου Γιάννη Χατζηλοΐζου, έδωσαν στους υψηλούς και εκλεκτούς καλεσμένους την ευκαιρία όπως επίσης μάθουν σημαντικές πληροφορίες για το ιστορικό της Κυπριακής Μουσικής Ακαδημίας από το Λονδίνο στην Κύπρο και όλη την Ευρώπη, όπως και για την ίδρυση της «ΦΑ» στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών κατά τη διάρκεια της κοίμησης του αείμνηστου μέντορα και φίλου του κ. Χατζηλοΐζου, Μαέστρου & Συνθέτη Θεόδωρου Αντωνίου, και την πορεία της «ΦΑ» από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, και προς το παγκόσμιο.

Απευθυνόμενος προς την κ. Οπολάις ο Μαέστρος εξήγησε: Προς αναγνώριση των εξαιρετικών σου κατορθωμάτων και της πολύχρονης διεθνούς σου αντιπροσώπευσης του μαγικού κόσμου της Όπερας - της πιο ολοκληρωμένης και ελιτίστικης μορφής τέχνης, την καλλιτεχνική και κοινωνική επιρροή της προσωπικότητας σου προς την καλυτέρευση του ανθρώπινου είδους, όπως και την πίστη σου στις Ελληνικές οικογενειακές σου ρίζες, έχω το προνόμιο να σου απονέμω Τιμητικό Διδακτορικό Μουσικών Τεχνών από την Κυπριακή Μουσική Ακαδημία (Έτος Ιδρύσεως 1956), και να σε ανακηρύξω ως το πρώτο επίτιμο μέλος της Φιλαρμονικής Αθηνών.

Πρότυπο: «Kristine, in recognition of your outstanding achievements and long lasting international representation of the magical world of Opera - the most complete and elite of all art forms, the artistic and social impact of your personality upon the betterment of humankind, as well as your faith in securing your family’s roots, I am privileged to award you with an honorary doctorate from the Cyprus Academy of Music (Est. 1956), and induct you as the first honorary member of the Athens Philharmonic».

Η κ. Οπολάις έδειχνε εμφανώς συγκινημένη, επισημαίνοντας πως η γνωριμία και σταδιοδρομία της με τον κ. Χατζηλοΐζου της άνοιξε ένα νέο ευτυχισμένο κεφάλαιο στη ζωή και καριέρα της. Τόνισε δε πως το Τιμητικό Διδακτορικό από την Κυπριακή Μουσική Ακαδημία της ανοίγει νέες προοπτικές για την πιο συχνή επαφή της με τη Μεγαλόνησο, ενώ λαμβάνοντας το δίπλωμα του πρώτου επίτιμου μέλους της «ΦΑ» δεν έκρυψε την υπερηφάνεια και τον πόθο της να έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον Μαέστρο και την Ορχήστρα του εις πολλά έτη. Χατζηλοΐζου και Οπολάις επιφύλασσαν μία μοναδική έκπληξη για τους παρευρισκομένους.

Ο Μαέστρος ξεκινά την εισαγωγή από την άρια Io son l'umile ancella από την όπερα Adriana Lecouvreur του Francesco Cilea, και μερικά μέτρα αργότερα η κ. Οπολάις ξεκινά το ταξίδι. Ακολουθεί η άρια Vissi d’Arte από την Tosca του Giacomo Puccini, με την ονειρική μικρή αυτή μα και τεράστια παράσταση να κλείνει με το Summertime από την όπερα Porgy & Bess του George Gershwin. Ακολούθησε δείπνο προς όλους τους εκλεκτούς καλεσμένους στο Roof Garden του ξενοδοχείου, ευγενής προσφορά της «ΦΑ».

Δείτε όλες τις φωτογραφίες από την εκδήλωση στο κεντρικό SLIDESHOW

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ