Κατάρρευση κτιρίου στο Μαϊάμι: Τραγικό τέλος στην αναζήτηση του 21χρονου Έλληνα φοιτητή - Βρέθηκε νεκρός χαλάσματα (βίντεο)

Κατέρρευσε η μητέρα του... 

Τραγικός επίλογος γράφτηκε στην αναζήτηση του Έλληνα φοιτητή , ο οποίος βρισκόταν στην πολυκατοικία που κατέρρευσε στο Μαϊάμι.

Νεκρός βρέθηκε σύμφωνα με το NBC ο Ελληνας ομογενής Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος, 21 ετών που αγνοούνταν εδώ και μέρες. 

Ο Γιαννιτσόπουλος ασχολήθηκε με τα οικονομικά και ολοκλήρωσε την πρακτική του άσκηση με το Giorgetti το 2019, σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn.

Ήταν σε αθλητική ομάδα στο Βάντερμπιλτ, είπαν οι φίλοι του που ταξίδεψαν στην Φλόρντα μόλις έμαθαν ότι μπορεί να ήταν παγιδευμένος στην 12ώροφη πολυκατοικία που κατέρρευσε την περασμένη εβδομάδα. «Ήταν ανταγωνιστικός, πάντα γελούσε και χαμογελούσε και ήταν ένας μεγάλος ηγέτης της ομάδας» δήλωσε ο Τζόζεφ Μαλούφ, πρώην προπονητής του Γιαννιτσόπουλου στο λύκειο Σεντ Τόμας του Χιούστον.

 

 

Στους 18 οι νεκροί, 140 ένοικοι αγνοούνται ακόμη

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά την ξαφνική κατάρρευση πολυκατοικίας μπροστά στη θάλασσα στη Φλόριντα, ο απολογισμός έγινε ακόμη πιο βαρύς, φθάνοντας τους 18 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών, ενώ πάνω από 140 άνθρωποι αγνοούνται ακόμη και η ελπίδα πως θα βρεθούν επιζήσαντες αργοσβήνει κάθε ώρα και κάθε ημέρα που περνάει.

«Βρήκαμε άλλα δύο πτώματα κάτω από τα συντρίμμια», ενημέρωσε χθες η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, η Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Με μεγάλη λύπη, με αληθινή οδύνη είμαι υποχρεωμένη να ανακοινώσω ότι τα δύο θύματα ήταν παιδιά, 4 και 10 ετών», πρόσθεσε.

 

 

Κάπου 140 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, ανάμεσά τους δεκάδες υπήκοοι χωρών της Λατινικής Αμερικής ή αμερικανοί πολίτες με καταγωγή από την Αργεντινή, την Κολομβία, την Παραγουάη, τη Χιλή και την Ουρουγουάη.

Το δωδεκαώροφο κτίριο, τμήμα των λεγόμενων Champlain Towers, κατέρρευσε μέσα σ’ ένα σύννεφο σκόνης την περασμένη Πέμπτη γύρω στη 01:20. Επρόκειτο για μια από τις χειρότερες αστικές καταστροφές στην ιστορία των ΗΠΑ.

Αν και οι ομάδες έρευνας και διάσωσης εντόπισαν νέους θύλακες με οξυγόνο στα συντρίμμια, οι ελπίδες ότι θα βρεθούν επιζήσαντες είναι πια «ελάχιστες».

Οι αρχές υποσχέθηκαν ότι θα διενεργηθεί «ταχεία» έρευνα για τα αίτια της καταστροφής, που πάντως αναμένεται να διαρκέσει μήνες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ