Μαϊάμι: Συγκλονίζει η μητέρα του 21χρονου Ανδρέα Γιαννιτσόπουλου που βρέθηκε νεκρός στα χαλάσματα της πολυκατοικίας - «Είμαι τόσο περήφανη για σένα»

Τα λόγια του προπονητή του... 

Τραγικός επίλογος γράφτηκε στην αναζήτηση του Έλληνα φοιτητή , ο οποίος βρισκόταν στην πολυκατοικία που κατέρρευσε στο Μαϊάμι.

Νεκρός βρέθηκε σύμφωνα με το NBC ο Ελληνας ομογενής Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος, 21 ετών που αγνοούνταν εδώ και μέρες. 

Ο Γιαννιτσόπουλος ασχολήθηκε με τα οικονομικά και ολοκλήρωσε την πρακτική του άσκηση με το Giorgetti το 2019, σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn.

Ήταν σε αθλητική ομάδα στο Βάντερμπιλτ, είπαν οι φίλοι του που ταξίδεψαν στην Φλόρντα μόλις έμαθαν ότι μπορεί να ήταν παγιδευμένος στην 12ώροφη πολυκατοικία που κατέρρευσε την περασμένη εβδομάδα. «Ήταν ανταγωνιστικός, πάντα γελούσε και χαμογελούσε και ήταν ένας μεγάλος ηγέτης της ομάδας» δήλωσε ο Τζόζεφ Μαλούφ, πρώην προπονητής του Γιαννιτσόπουλου στο λύκειο Σεντ Τόμας του Χιούστον.

 

Στους 18 οι νεκροί, 140 ένοικοι αγνοούνται ακόμη

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά την ξαφνική κατάρρευση πολυκατοικίας μπροστά στη θάλασσα στη Φλόριντα, ο απολογισμός έγινε ακόμη πιο βαρύς, φθάνοντας τους 18 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών, ενώ πάνω από 140 άνθρωποι αγνοούνται ακόμη και η ελπίδα πως θα βρεθούν επιζήσαντες αργοσβήνει κάθε ώρα και κάθε ημέρα που περνάει.

«Βρήκαμε άλλα δύο πτώματα κάτω από τα συντρίμμια», ενημέρωσε χθες η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, η Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Με μεγάλη λύπη, με αληθινή οδύνη είμαι υποχρεωμένη να ανακοινώσω ότι τα δύο θύματα ήταν παιδιά, 4 και 10 ετών», πρόσθεσε.

 

Κάπου 140 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, ανάμεσά τους δεκάδες υπήκοοι χωρών της Λατινικής Αμερικής ή αμερικανοί πολίτες με καταγωγή από την Αργεντινή, την Κολομβία, την Παραγουάη, τη Χιλή και την Ουρουγουάη.

Το δωδεκαώροφο κτίριο, τμήμα των λεγόμενων Champlain Towers, κατέρρευσε μέσα σ’ ένα σύννεφο σκόνης την περασμένη Πέμπτη γύρω στη 01:20. Επρόκειτο για μια από τις χειρότερες αστικές καταστροφές στην ιστορία των ΗΠΑ.

Αν και οι ομάδες έρευνας και διάσωσης εντόπισαν νέους θύλακες με οξυγόνο στα συντρίμμια, οι ελπίδες ότι θα βρεθούν επιζήσαντες είναι πια «ελάχιστες».

Οι αρχές υποσχέθηκαν ότι θα διενεργηθεί «ταχεία» έρευνα για τα αίτια της καταστροφής, που πάντως αναμένεται να διαρκέσει μήνες.

Κατέρρευσε η μητέρα του

Συγκλονίζει η μητέρα του 21χρονου ομογενούς Ανδρέα Γιαννιτσόπουλου, φοιτητή στο Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ, και μέλος της ομάδας στίβου του πανεπιστημίου. 

Ο 21χρονος Έλληνοαμερικανός ονειρευόταν να κάνει καριέρα στα οικονομικά και να ασχοληθεί με τα ακίνητα.

«Ο γιος μου ήταν το δυνατότερο άτομο που ξέρω, και η καλύτερη στιγμή της μέρας μου. Είχαμε σχέδια για το μέλλον του», είπε στο NBC η μητέρα του, Τίνα Γιαννιτσόπουλος, λυγίζοντας αφού οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι βρήκαν νεκρό το γιο της.

«Είμαι τόσο περήφανη για σένα Αντρέα, ευχαριστώ που ήσουν το καλύτερο αγόρι στον κόσμο», είπε. «Ξέρω ότι αυτό το λένε όλοι (οι γονείς), αλλά ήταν πραγματικά χρυσό παιδί» πρόσθεσε η κ. Γιαννιτσόπουλος.

«Ήταν ένας πολύ καλός αθλητής, πάντα γελούσε και χαμογελούσε και ήταν ένας μεγάλος ηγέτης της ομάδας. Ήταν το μόνο άτομο που μπορούσε να συμβαδίσει μαζί μου», δήλωσε ο Τζόζεφ Μαλούφ, πρώην προπονητής στίβου του Γιαννιτσόπουλου στο St. Thomas High School στο Χιούστον.

Τι δήλωσε ο προπονητής του

Τις προηγούμενες ημέρες συγγενείς και φίλοι του άτυχου 21χρονου συγκεντρώνονταν έξω από το κτήριο και φώναζαν το όνομά του ελπίζοντας ότι θα υπάρξει κάποια ανταπόκριση.

«Φώναζα γιατί έχω δυνατή φωνή και ήλπιζα ότι θα με ακούσει» δήλωσε ο πρώην προπονητής του στον στίβο.

«Ήταν ένας μεγάλος αγωνιστής, πάντα χαμογελαστός και πάντα στην πρώτη γραμμή» δήλωσε ο Τζόζεφ Μαλούφ, ο πρώην προπονητής του Ανδρέα Γιαννιτσόπουλου στο λύκειο στο Χιούστον.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ