Καμπανάκι από ΠΟΥ: Έρχεται νέο κύμα κορωνοϊού στην Ευρώπη, αν δεν πειθαρχήσουμε

Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων...

Αν δεν πειθαρχήσει η Ευρώπη θα την πλήξει και νέο κύμα κορωνοϊού, προειδοποιεί ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα.

Κυρίως λόγω των ταξιδίων και της χαλάρωσης των μέτρων, έπειτα από 10 εβδομάδες  ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού αυξήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα κατά 10%.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Κλούγκε την Πέμπτη, υπογράμμισε ότι κατά τα φαινόμενα η περίοδος των 10 εβδομάδων ύφεσης του κορωνοϊού στη Γηραιά Ήπειρο φτάνει πλέον στο τέλος της αναφέρει το AP news.

 

 

Ένα νέο κύμα μολύνσεων είναι αναπόφευκτο εφόσον οι πολίτες αλλά και οι κυβερνήσεις δεν πειθαρχούν στα μέτρα περιορισμού της πανδημίας που επιβάλλονται, τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

«Αυτό συμβαίνει σε ένα πλαίσιο μιας γρήγορα εξελισσόμενης κατάστασης: Ένα νέο στέλεχος ανησυχίας -- το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα-- και μια περιοχή όπου, παρά τις τεράστιες προσπάθειες των κρατών, εκατομμύρια ανθρωποι παραμένουν ανεμβολίαστοι» κατά της covid-19, πρόσθεσε. «Θα υπάρξει ένα νέο κύμα στην περιοχή της Ευρώπης, αν δεν παραμείνουμε πειθαρχημένοι», κατέληξε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ