Ο Γιώργος Προκοπίου είναι ο νέος διευθυντής στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά - Το Who is who του

Nέος ιδιοκτήτης, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες εφοπλιστές... 

Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου ανακηρύχθηκε πλειοδότης και στους δύο διαγωνισμούς για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά που έγιναν νωρίτερα σήμερα. 

Σύμφωνα με άριστα ενημερωμενες πηγές, προσέφερε τελικά 37,3 εκατ. ευρώ για να αγοράσει το τμήμα που πουλούσε η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), υπερθεματίζοντας την Pyletech, συμφερόντων του Θεόφιλου Πριόβολου.

 Η μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων της ΕΝΑΕ (ακίνητο και εξοπλισμός) θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων μηνών. Ο νέος ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον περίπου 10 εκατ. ευρώ για την τακτοποίηση των προστίμων και την έκδοσης άδειας πυρόσβεσης.

Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο διαγωνισμό τον περασμένο Δεκέμβριο η προσφορά των θυγατρικών του ομίλου North Star, Pyletech Shipyards και Pyletech Industries συμφερόντων του Θεόφιλου Πριόβολου, ύψους 15,1 εκατ. ευρώ για τα ΕΝΑΕ είχε κριθεί από το συμβούλιο πιστωτών, ως χαμηλή.

Pyletech: Καλή επιτυχία στους νέους αγοραστές των Ναυπηγίων 

Ευχές για καλή επιτυχία στον νέο αγοραστή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, φροντίζει να στείλει ο έτερος διεκδικητής τους, Pyletech, με επίσημη ανακοινωσή του, στην οποία επαναλαμβάνει ποιοι ήταν οι δικοί της στόχοι για αυτά. 

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση: «ως Όμιλος Pyletech, που γνωρίζει άριστα το ναυπηγικό κομμάτι, τη διεθνή αγορά και τις σημαντικές επενδύσεις, που απαιτούνται για να καταστούν τα πρώην ναυπηγεία Σκαραμαγκά βιώσιμα και διεθνώς ανταγωνιστικά, καταθέσαμε εύλογες και κοστολογημένες προτάσεις. Ωστόσο, δεν ήταν οι επικρατέστερες.

Χαιρόμαστε να υπάρχουν επενδυτές, οι οποίοι σκοπεύουν να επενδύσουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα και μάλιστα σε αυτόν τον υψηλού ρίσκου τομέα. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Το δικό μας επενδυτικό πλάνο προέβλεπε επενδύσεις ύψους 700 εκατ. ευρώ και θα δημιουργούσε πάνω από 1.600 άμεσες και 6.000 έμμεσες θέσεις εργασίας. Ελπίζουμε οι επενδύσεις των νέων επενδυτών, που επικράτησαν, να ξεπεράσουν τις δικές μας και να αποδειχθούν βιώσιμες, προς όφελος της Ελλάδας.

Εμείς συνεχίζουμε να εξετάζουμε διάφορες επενδύσεις, που σχετίζονται με την προηγμένη τεχνολογία, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική».

Ποιος είναι ο Γιώργος Προκοπίου

Ο Γιώργος Προκοπίου είναι ένας από τους κορυφαίους Έλληνες πλοιοκτήτες, ενώ κατατάσσεται στο top 20 των προσωπικοτήτων με τη μεγαλύτερη επιρροή στη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία.

Διευθύνει τις εταιρείες Dynacom, Dynagas και Sea Traders, με δραστηριότητα σε δεξαμενόπλοια, LNG και ξηρό φορτίο και συνολικό στόλο περίπου 120 πλοίων.

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι ενίσχυσε το ναυπηγικό πρόγραμμα σε LNG carriers, ενεργοποιώντας option για δύο ακόμα πλοία, χωρητικότητας 200.000 κυβικών μέτρων, σε νοτιοκορεατικό ναυπηγείο.

Ο κ. Προκοπίου είναι ένας από τους πρωτοπόρους της αγοράς μεταφοράς φυσικού αερίου. Δικό του ήταν το LNG carrier, το οποίο άνοιξε τον… δρόμο για τον Βόρειο Πόλο πριν από λίγα χρόνια, μειώνοντας τις αποστάσεις και αλλάζοντας τον εμπορικό χάρτη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ