Βαγγέλης Γιακουμάκης - Δίκη: Ένοχοι οι 8 κατηγορούμενοι - Ξέσπασε σε κλάματα η μητέρα του αδικοχαμένου σπουδαστή

Οι τρεις εξ αυτών ήταν ανήλικοι όταν συνέβη το τραγικό γεγονός

Ένοχους κήρυξε στην δίκη για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη και τους 8 πρώην σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων.

Το απόγευμα της Τετάρτης (7/7) ανακοινώθηκε η απόφαση από την προεδρο του δικαστηρίου, με τις ποινές να παραμένουν στην βάση της πρωτόδικης απόφασης, όπως αναφέρει το epirusgate.com.

Να σημειωθεί ότι τρεις εξ αυτών ήταν ανήλικοι όταν συνέβη το τραγικό γεγονός. Η υπεράσπιση υπέβαλλε αίτημα για ελαφρυντικά, ενώ η διαδικασία συνεχίζεται και το δικαστήριο αποσύρθηκε για να οριστικοποιήσει εαν γίνει δεκτό το αίτημα για ελαφρυντικά στου ανήλικους.

Ξέσπασε σε κλάματα η μητέρα του αδικοχαμένου φοιτητή

Μετά από 6,5 χρόνια   έπεσε σήμερα η αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση του αείμνηστου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής στα Γιάννινα ,Βαγγέλη Γιακουμάκη καθώς ολοκληρώθηκε η εκδίκαση των 8 εφέσεων .

Υπενθυμίζεται ότι κατά την εκδίκαση των 8 εφέσεων ,η μητέρα του ,ο πατέρας του και η αδερφή του λύγισαν μέσα στη δικαστική αίθουσα  αδυνατώντας να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους με τον πατέρα του Βαγγέλη να συγκλονίζει το ακροατήριο με τα λόγια του.

Σημειώνεται ότι πρωτόδικα [28.06.2019] οι 3 από τους 8 καταδικασθέντες, οι οποίοι ήταν ανήλικοι είχαν καταδικαστεί  σε 150 ώρες κοινωνικής εργασίας ενώ για τους υπόλοιπους πέντε   η συνολική ποινή που είχε επιβληθεί ήταν  φυλάκιση 36 μηνών με την  ποινή να είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα  ενώ είχε αθωωθεί ο ένας από τους 9 κατηγορούμενους.

Σήμερα 7 Ιουλίου 2021 μετά την εκδίκαση των 8 εφέσεων  σύμφωνα με την απόφαση της Έδρας  όπως αυτή ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα :Οι πέντε από τους κατηγορουμένους που ήταν ενήλικες κρίθηκαν ένοχοι ως πρωτοδίκως ενώ για τους  τρεις  που ήταν ανήλικοι το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν .

Σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr την ώρα που ανακοινώθηκε από την Έδρα η απόφαση η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη  έσπασε σε κλάματα  για αρκετή ώρα στην αγκαλιά του συζύγου της .

Παράλληλα σε έναν από τους καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου καθώς για μεγάλο διάστημα μετά την τέλεση έδειξε καλή διαγωγή  .

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ