Συναγερμός στην Ίο : Η "απόβαση" των νέων έφερε διασπορά Κορωνοϊού στο νησί - Αγωνιούν οι επιβάτες του πλοίου (βίντεο)

Άλλα δέκα άτομα νόσησαν στο νησί 

Σε αναστάτωση βρίσκονται, όσοι ταξίδεψαν χθες με το πλοίο «Super Express» από Ίο προς Ραφήνα, καθώς μέσα υπήρχαν νεαροί που συμμετείχαν σε κορονοπάρτι, από το οποίο πολλοί βγήκαν θετικοί στον κοροναϊό.

Το βράδυ της Τετάρτης κατέπλευσε στη Ραφήνα το πλοίο «Super Express», που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Θήρα, Ίο, Πάρο, Νάξο, Μύκονο, Τήνο με 369 επιβάτες, εκ των οποίων οι 70, όλοι άτομα νεαρής ηλικίας, θεωρήθηκαν ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού.

Σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, το γκρουπ των 70 ατόμων παρέμεινε απομονωμένο και όταν το πλοίο έδεσε στη Ραφήνα υποβλήθηκαν σε rapid test από κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που βρισκόταν σε ειδικό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας.

Οπως προέκυψε, 14 άτομα βρέθηκαν θετικά στον ιό, ενώ άλλα 10 άτομα νόσησαν στο νησί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha.

 

 

Το… φαινόμενο της Ίου με την «απόβαση» νέων στο νησί, έφερε διασπορά κορονοϊού 

Στο… φαινόμενο της Ίου με την «απόβαση» νέων μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις, που ακολούθως έφερε τη διασπορά του ιού, αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος του νησιού Αλέξανδρος Δελής μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Δελής μίλησε για εισαγόμενα κρούσματα, ενώ είπε ότι στις περιπτώσεις των παιδιών που είχαν συμπτώματα, τα ίδια έσπευσαν στο Κέντρο Υγείας και δέκα από αυτά πλέον βρίσκονται στο νησί, σε καραντίνα.

Τα υπόλοιπα, όπως είπε, έχουν επιστρέψει στον τόπο κατοικίας τους.

 

 

 

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο τοπικού lockdown στο νησί, ο κ. Δελής μίλησε για κάτι που ορίζεται απο τον ΕΟΔΥ, ενώ σε ότι αφορά τα εν λειτουργία καταστήματα που προσελκύουν πολύ κόσμο, μίλησε για πρωτόκολλα τα οποία θεσπίζονται από το υπουργείο, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη τήρησης των μέτρων.

Ο ίδιος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη μεγάλη προσπάθεια με τους εμβολιασμούς που έχει γίνει στο νησί σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, που έχει οδηγήσει σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένων στην Ίο, που αγγίζει το 90%.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ