Σικ με vintage αέρα η βασίλισσα Μάξιμα: Με ρομαντικό floral φόρεμα & ομπρέλα -Στη σκιά της δολοφονικής επίθεσης στον δημοσιογράφο De Vries η τρίτη μέρα στο Βερολίνο (φώτο)

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας στο Βερολίνο

Η βασίλισσα Μάξιμα και ο Βασιλιάς Γουλιέλμος - Αλέξανδρος  ολοκλήρωσαν την κρατική επίσκεψή τους στο Βερολίνο την Τετάρτη με αρκετές εκδηλώσεις και τη βροχή ως έκπληξη.

Η βροχή την Τετάρτη ανάγκασε την βασίλισσα και τον βασιλιά της Ολλανδίας, να παραστούν στις εκδηλώσεις της τελευταίας μέρας κρατώντας ομπρέλες.

Ήταν μια ατυχής συγκυρία  γιατί μέρος του προγράμματος τους περιελάμβανε επίσκεψη στο Herzberge Park, μια περιοχή διατήρησης της φύσης περίπου 100 στρεμμάτων που βρίσκεται στο Ανατολικό Βερολίνο.

Αυτό διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για δραστηριότητες στη φύση και την περιβαλλοντική εκπαίδευση για πολλά σχολεία στην περιοχή Berlin-Lichtenberg.

Ο βασιλιάς και η σύζυγός του - που είχαν αλλάξει τα τις γόβες στιλέτο με φλατ παπούτσια για αυτή την επίσκεψη - συζήτησαν με παιδιά και ενήλικες, μεταξύ των οποίων ήταν οι υποκινητές αυτού του έργου,  ανακοίνωσε το Παλάτι εξηγώντας ότι το 1980 μια τοπική πρωτοβουλία πολιτών είχε αρχίσει να προστατεύει την χλωρίδα και πανίδα αυτού του πάρκου.

Πάντα κομψή η βασίλισσα Μάξιμα, για την τρίτη μέρα της επίσκεψης της στο Βερολίνο επέλεξε πράσινο μεταξωτό floral φόρεμα, με κάπα,το οποίο συνδύασε με καφέ ψηλοτάκουνες γόβες, και καφέ καπέλο.

 

Την τρίτη και τελευταία μέρα της επίσκεψης τους , η Μαξίμα και ο σύζυγος της,επισκέφτηκαν  επίσης στο TU Berlin (το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου), όπου έλαβαν μέρος σε συζήτηση για την   επιστήμη - η πόλη του Βερολίνου κήρυξε το 2021 το έτος της επιστήμης - και πιο συγκεκριμένα τη φωτονική, μια επιστήμη και τεχνολογία που σχετίζεται με τα φωτόνια ( σωματίδια φωτός) που χρησιμοποιούνται, μεταξύ άλλων, σε οθόνες υπολογιστών, λέιζερ, κάμερες παρακολούθησης και ηλιακά κύτταρα.

Προκειμένου να προωθηθεί η Ολλανδό-γερμανική συνεργασία σε αυτόν τον τομέα και αυτή της κβαντομηχανικής, έχει υπογραφεί ένα μνημόνιο συνεργασίας.

Το βασιλικό ζευγάρι επισκέφθηκε επίσης την έκθεση «Berlin Global» στο Humboldt Forum, η οποία εκτείνεται σε 4.000 m2 σχετικά με τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι πολίτες του Βερολίνου συνδέονται με τον κόσμο, αναφέρει η Paris Match.

Μία συζήτηση για το έτος εθελοντισμού στη διάρκεια  μεσημεριανού γεύματος στο Βερολίνο ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της τρίτης και τελευταίας μέρας της επίσκεψης στη Γερμανία.

Η τρίτη μέρα ξεκίνησε με μια  συνάντηση του Βασιλιά Γουλιέλμο Αλέξανδρο, και της βασίλισσας Μαξίμα με τον τύπο, μόλις έφυγαν από το ξενοδοχείο τους.

Με μεγάλη θλίψη ο βασιλιάς και η βασίλισσα εξέφρασαν  στους δημοσιογράφους την «οργή τους» για την  δολοφονική επίθεση με θύμα τον Ολλανδό  δημοσιογράφο Peter Rudolf de Vries, διαβεβαιώνοντας ότι ήταν επίθεση στη δημοσιογραφία αλλά και στην ελευθερία του τύπου & στην έννομη τάξη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ