Καλοκαίρι στην Ικαρία: Ταξίδι στο νόημα της ζωής - Το νησί των πανηγυριών, με απόκοσμα οροπέδια και ασυναγώνιστες παραλίες

Ικαρία, το Νησί της Μακροζωίας

Είναι δύσκολο να μιλήσεις για την Ικαρία και να αποφύγεις τα κλισέ.

Νησί με απόκοσμα οροπέδια και ασυναγώνιστες παραλίες, η Νικαριά των πανηγυριών και της μακροζωΐας, των «γκρούβαλων» και του αυθεντικού καριώτικου ρυθμού, της ιδιαίτερης αντίληψης του χρόνου που θα έκανε και τον Αϊνστάιν να ξανασκεφτεί την θεωρία της σχετικότητας, η Ικαρία της ηρεμίας από τη μια και της διονυσιακής έκστασης από την άλλη.

Αυτό το νησί δεν αντιγράφεται και όσοι έχουν την τύχη να έχουν ταξιδέψει εδώ την έχουν λατρέψει!

Το Manesis Travel σας δίνει την ευκαιρία να την γνωρίσετε από κοντά. 4 ημέρες / 3 νύχτες από 420€/ ανά άτομο. 

Το πρόγραμμα: 

  • Αθήνα (πτήση) - Ικαρία - Θέρμα - Αγ.Κήρυκος - Αρμενιστής

    Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Ικαρία. Το αεροδρόμιο βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο του νησιού, ολόκληρη λοιπόν η Ικαρία απλώνεται μπροστά μας και μας προ(σ)καλεί να την εξερευνήσουμε. Οι επισκέψεις μας ξεκινούν από τα Θέρμα, τη μεγάλη λουτρόπολη με τις πιο σημαντικές (αλλά όχι τις μοναδικές!) ιαματικές πηγές του νησιού. 

  • 2η ΜΕΡΑ

    Κάµπος - Οινοποιείο Αφιανέ - Χριστός Ραχών

    Πρόγευμα-μπουφέ και ξεκινάμε για τον Κάμπο, ένα όμορφο χωριό χτισμένο πάνω στην αρχαία Οινόη που υπήρξε η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στο νησί. Τα ερείπια της αρχαίας πολιτείας σώζονται διάσπαρτα στον λόφο όπου σήμερα λειτουργεί το Αρχαιολογικό Μουσείο του Κάμπου (έξοδα ατομικά), μαζί με τον παμπάλαιο ναό της Αγίας Ειρήνης, του 900 μ.Χ.! 

Δείτε περισσότερα για το πακέτο εδώ

  • 3η ΜΕΡΑ

    Ιερά Μονή Οσίας Θεοκτίστης - Εύδηλος - Νας

    Πρόγευμα-μπουφέ και ξεκινάμε για το παμπάλαιο Μοναστήρι της Οσίας Θεοκτίστης από τη Λέσβο, στο χωριό Πηγή. Στο εσωτερικό του ναού, θα δούμε αξιόλογες τοιχογραφίες με απεικονίσεις της Αγίας Γραφής, το πιο ενδιαφέρον ωστόσο είναι το ομώνυμο εκκλησάκι ακριβώς πίσω από το μοναστήρι, χτισμένο κυριολεκτικά μέσα σε έναν θεόρατο βράχο.

  • 4η ΜΕΡΑ

    Μονοκάμπι - Φάρος - Αθήνα

    Πρόγευμα-μπουφέ και αναχώρηση από τον Αρμενιστή, με πρώτο μας σταθμό το Μονοκάμπι. Στο χωριό αυτό, και ακριβώς δίπλα στον κεντρικό δρόμο, θα δούμε το μοναδικό ζωντανό φελλόδεντρο όλων των Βαλκανίων (δύο ακόμη προσπάθειες έγιναν στην Ικαρία αλλά δεν ευδοκίμησαν), και συνεχίζουμε για το γραφικό παραθαλάσσιο χωριό Φάρος όπου θα έχουμε χρόνο για το γεύμα μας. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ