Παλάτι από Άμμο : Tο πιο ψηλό κάστρο του κόσμου - Το πολύπλοκα διακοσμημένο κτίσμα συμβολίζει τη δύναμη του Κορωνοϊού στον κόσμο (φώτο-βίντεο)

Το κάστρο που χτίστηκε στο  Μπλόκχους, είναι κατά τρία μέτρα ψηλότερο από ένα ανάλογο κάστρο που κατασκευάστηκε στη Γερμανία το 2019 και κατείχε μέχρι σήμερα τον τίτλο του ψηλότερου κάστρου από άμμο στον κόσμο, σύμφωνα με λίστα των Βραβείων Γκίνες.

Ομάδα καλλιτεχνών συγκεντρώθηκε στη Δανία για να χτίσει αυτό που πιστεύεται ότι είναι το ψηλότερο κάστρο από άμμο στον κόσμο, ύψους 21,6 μέτρων.

 

 

Η ομάδα αποτελούμενη από 30 γλύπτες, από διάφορες χώρες, από την Ολλανδία, την Ιταλία, τη Λετονία, την Πορτογαλία, τη Ρωσία και το Βέλγιο με επικεφαλής τον Ολλανδό καλλιτέχνη Wilfred Stijger, χρησιμοποίησε περισσότερους από 5.000 τόνους άμμου για να κατασκευάσει το κάστρο, στην πόλη Μπλόκχους, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

 

Το μείγμα άμμου περιείχε 10% άργιλο για να είναι πιο σταθερό και οι καλλιτέχνες είπαν ότι το τελικό υλικό επικαλύφθηκε με κόλλα για να διατηρηθεί το σχήμα του κάστρου μέχρι το χειμώνα.

Το κάστρο που χτίστηκε στο  Μπλόκχους, είναι κατά τρία μέτρα ψηλότερο από ένα ανάλογο κάστρο που κατασκευάστηκε στη Γερμανία το 2019 και κατείχε μέχρι σήμερα τον τίτλο του ψηλότερου κάστρου από άμμο στον κόσμο, σύμφωνα με λίστα των Βραβείων Γκίνες.

 

 

Πέντε χιλιάδες τόνοι άμμου συνθέτουν το πολύπλοκα διακοσμημένο κάστρο, που θυμίζει πυραμίδα.

Στην κορυφή του Κάστρου  τοποθετήθηκε μια απεικόνιση του Κορωνοϊού .

Ο Ολλανδός δημιουργός του κάστρου, Wilfred Stijger, υποβοηθήθηκε από 30 από τους καλύτερους γλύπτες άμμου στον κόσμο. Είπε ότι ήθελε το κάστρο να αντιπροσωπεύει τη δύναμη που είχε ο κοραναϊός στον κόσμο από την αρχή της πανδημίας. Στην κορυφή του κάστρου από άμμο,  είναι ένα μοντέλο του ιού που φοράει στέμμα.

 

 

«Κυριαρχεί η ζωή μας παντού», είπε ο Stijger. «Σας λέει τι να κάνετε ... Σας λέει να μείνετε μακριά από την οικογένειά σας και να μην πάτε σε ωραία μέρη. Μην κάνετε δραστηριότητες, μείνετε σπίτι. ", δήλωσε ο Stijger, σύμφωνα με τον Guardian.

 

 

Οι κάτοικοι του Blokhus χαίρονται να βλέπουν κτήρια και αγάλματα, δημιουργημένα από άμμος, όπως παραθαλάσσια σπίτια και φάρους καθώς και απεικονίσεις δημοφιλών δραστηριοτήτων 

Το κάστρο αναμένεται να παραμείνει όρθιο, μέχρι να βγει ο βαρύς παγετός, πιθανώς τον επόμενο Φεβρουάριο ή Μάρτιο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ