Μετάλλαξη Δέλτα: Έκκληση Εξαδάκτυλου για εμβολιασμό των άνω των 50 - πρέπει να το κάνουν μέσα στις επόμενες 5 μέρες (βίντεο)

Η αυξητική τάση των κρουσμάτων ήρθε νωρίτερα απ’ ότι υπολογιζόταν

Ο πρόεδρος Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και η καθηγήτρια επιδημιολογίας Θεοδώρα Ψαλτοπούλου μίλησαν για τη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα και την αύξηση των κρουσμάτων δηλώνοντας πως οι άνω των 50 ετών πρέπει να εμβολιαστούν μέσα στις επόμενες 5-6 μέρες.

Επίσης, ο κ. Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε στις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους και η κα. Ψαλτοπούλου στον εμβολιασμό των παιδιών.

Ειδικότερα μιλώντας στο Open ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα κυριαρχήσει ενώ ανέφερε ότι η αυξητική τάση των κρουσμάτων ήρθε νωρίτερα απ’ ότι υπολογιζόταν, καθώς η πρόβλεψη για τα 2.000 κρούσματα ημερησίως δεν αναμενόταν αρχικά για το χρονικό διάστημα το οποίο διανύουμε.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η Μετάλλαξη Δέλτα απλώνεται στην χώρα και είναι α΄κρως μεταδοτική για αυτό θα πρέπει να παρθούν άμεσα νές περιοριστικά μέτρα.

Παράλληλα απηύθυνε επείγουσα έκκληση για τον εμβολιασμό, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι άνω των 50 ετών πρέπει να εμβολιαστούν τις επόμενες 5 – 6 ημέρες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ