Άκης Πετρετζίκης: Ένα γρήγορο πιάτο από τον Master Chef - Μουσακάς express που θα σας ξετρελάνει

Μια εύκολη συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε!

Συστατικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 μελιτζάνα

  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, μαγειρεμένο με σάλτσα, που έχει περισσέψει
  • 3 φέτες ψωμί για τοστ
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 50 γρ. γάλα
  • 2 αβγά, μέτρια
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • μαϊντανό, για το σερβίρισμα

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. 

  • Κόβουμε τη μελιτζάνα σε κυβάκια 2 εκ. και αλατοπιπερώνουμε. 
  • Σοτάρουμε τα κομμάτια της μελιτζάνας στο τηγάνι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσαφίσουν.
  • Προσθέτουμε τον μαγειρεμένο κιμά στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι 18x18 εκ. 
  • Κόβουμε την κόρα από το ψωμί του τοστ και καλύπτουμε τον πάτο του ταψιού με το ψωμί. 
  • Αδειάζουμε τον κιμά πάνω στο ψωμί και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το γάλα, τα αβγά, το μοσχοκάρυδο, πιπέρι και τη μισή γραβιέρα. 
  • Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, πάνω από τον κιμά. 
  • Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το τυρί. 
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ