Άκης Πετρετζίκης: Λαχταριστά Burritos με κιμά κοτόπουλου - Απίθανη γέυση, έτοιμα σε χρόνo dt (βίντεο)

Δοκιμάστε τα είναι τέλεια... 

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 300 γρ. κιμά κοτόπουλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 4 τορτίγιες
  • 200 γρ. mix τυριών
  • 100 γρ. καλαμπόκι

  • 100 γρ. φασόλια, κόκκινα, κονσέρβα
  • 100 γρ. ντοματίνια
  • 200 γρ. ρύζι μπασμάτι, μαγειρεμένο
  • 1/4 ματσάκι κόλιανδρο

Για το σερβίρισμα

  • κόλιανδρο
  • πιπεριά τσίλι
  • ντοματίνια

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά να καραμελώσουν.
  • Προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι, το κύμινο, την πάπρικα, μισή πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη και σοτάρουμε 4-5 λεπτά να πάρει καλό χρώμα ο κιμάς και να ψηθεί.
  • Τοποθετούμε άλλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Απλώνουμε τις τορτίγιες στον πάγκο εργασίας μας και μοιράζουμε τον κιμά, το τυρί, το καλαμπόκι, τα φασόλια, τα ντοματίνια κομμένα, το ρύζι, τον κόλιανδρο, την υπόλοιπη πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη και τυλίγουμε σε φάκελο.
  • Μεταφέρουμε τις τορτίγιες στο τηγάνι με την πλευρά της ένωσης προς τα κάτω. Ψήνουμε 1 λεπτό από κάθε πλευρά για να πάρουν χρώμα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με κόλιανδρο, πιπεριά τσίλι και ντοματίνια

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ