Εικόνες αποκάλυψης στη Γερμανία: 156 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Συγκλονίζει η μαρτυρία του Έλληνα Γιατρού (φώτο-βίντεο)

"Όσοι δεν μπόρεσαν να μετακινηθούν γρήγορα πνίγηκαν στα σπίτια τους"

Ο απολογισμός των καταστροφικών πλημμυρών έφθασε τους 156 νεκρούς στη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η αστυνομία, ανεβάζοντας συνολικά σε τουλάχιστον 183 τον αριθμό των νεκρών από την κακοκαιρία στη δυτική Ευρώπη.

Μόνο στο γερμανικό κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτου, η τοπική αστυνομία ανέφερε σε ανακοίνωση ότι υπάρχουν 110 νεκροί, συγκριτικά με 98 στον προηγούμενο απολογισμό. 

«Υπάρχουν φόβοι ότι θα προστεθούν και άλλα θύματα», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, κάνοντας επίσης λόγο για τουλάχιστον 670 τραυματίες μόνο σε αυτή την περιοχή. 

Στην Αυστρία, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής είναι σε κατάσταση συναγερμού στις περιοχές του Σάλτσμπουργκ και του Τιρόλου, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προκαλούν δυστυχώς σοβαρές ζημιές σε πολλά σημεία στην Αυστρία», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς. 

Έλληνας γιατρός: "Όσοι δεν μπόρεσαν να μετακινηθούν γρήγορα πνίγηκαν στα σπίτια τους"

Στη Γερμανία, οι εικόνες της καταστροφής συγκλονίζουν. Σπίτια ισοπεδωμένα, αυτοκίνητα που έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και στέκουν όρθια… Το Μπαντ Μινστεράιφελ είναι μία πόλη κατεστραμμένη. Το κέντρο της μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο.

Λάσπες έχουν καλύψει τα πάντα και πολλά καταστήματα έχουν καταστραφεί. Οι ιδιοκτήτες πετούν ό,τι είχαν στο εσωτερικό και οι δρόμοι είναι γεμάτοι από κατεστραμμένα έπιπλα.

Η δυτική Γερμανία μετρά τις πληγές της, καθώς τα ορμητικά νερά παρέσυραν τα πάντα… Πολλοί δεν μπορούν να αντέξουν στην εικόνα των διαλυμένων περιουσιών τους.

Άλλοι περιγράφουν πώς κατάφεραν να σωθούν. Χρειάστηκαν ελάχιστα λεπτά για να καταστραφούν όλα…

Στο Έρφσταντ εκφράζονται φόβοι πως κεντρικός αυτοκινητόδρομος έχει μετατραπεί σε παγίδα θανάτου. Διασώστες χωμένοι μέσα στα νερά ψάχνουν ένα – ένα τα αυτοκίνητα μήπως βρουν εγκλωβισμένους, και με τη βοήθεια του στρατού ρυμουλκούν όσα μπορούν. Φορτηγά έχουν πέσει το ένα πάνω στο άλλο.

Οι νεκροί συνεχώς αυξάνονται, καθώς οι αγνοούμενοι είναι εκατοντάδες. Πάνω από 19.000 διασώστες επιχειρούν στις πληγείσες περιοχές.

Μέσα σε λίγα λεπτά διαλύθηκαν όλα. Χάθηκαν άνθρωποι, περιουσίες, ολόκληρα χωριά , καλύφθηκαν από νερά και τόνους λάσπη.

Τις εικόνες καταστροφής που προκάλεσε το ακραίο καιρικό φαινόμενο, στην Γερμανία περιγράφει, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Δώρος Μπαλίδης, Διευθυντής του καρδιολογικού τμήματος του νοσοκομείου της πόλης Μπαντ Νόιεναρ.

«Μέσα σε μερικά λεπτά γέμισαν τα σπίτια των ανθρώπων, όποιος ήταν γρήγορος έφυγε από το σπίτι του, αυτοί που προσπάθησαν να σώσουν τις περιουσίες τους ήταν μεγάλοι σε ηλικία και δεν μπόρεσαν να κινηθούν γρήγορα πνίγηκαν μέσα στα σπίτια τους» ανέφερε ο Δώρος Μπαλλίδης.

Σύμφωνα με τον Έλληνα γιατρό, συγκινητική είναι η προσπάθεια των εθελοντών. Ο αγώνας για την αποκατάσταση των ζημιών θα είναι μακρύς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ