Η βασιλική οικογένεια του Μονακό δεν θα είχε αυτή τη μορφή χωρίς το Φεστιβάλ των Καννών - Όταν ο πρίγκιπας Ρενιέ γνώρισε την Γκρέις Κέλι... (φώτο)

Η βασιλική οικογένεια του Μονακό δεν θα υπήρχε χωρίς των Φεστιβάλ των Καννών 

Το Φεστιβάλ των Καννών άλλαξε τη μοίρα του πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό . Η βασιλική οικογένεια του Μονακό δεν θα είχε αυτή τη μορφή χωρίς τη μεγάλη γιορτή του κινηματογράφου.

Χωρίς το Φεστιβάλ των Καννών, ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό δεν θα είχε γεννηθεί. Το ίδιο και οι αδερφές του οι πριγκίπισσες Καρολάιν και  Στέφανι

Γιατί; Αν δεν υπήρχε  το Φεστιβάλ των Καννών, ο πρίγκιπας Ρενιέ ίσως να μην είχε συναντήσει ποτέ τη γυναίκα που επρόκειτο να παντρευτεί: Την Γκρέις Κέλι.

Το θρυλικό ζευγάρι συναντήθηκε στο 8ο Φεστιβάλ των Καννών 

Άνοιξη 1955. Η Egerie η ηρωίδα του Άλφρεντ Χίτσκοκ,  στην ταινία "Το Κυνήγι του Κλέφτη"  ήταν στο επίκεντρο της Croisette

Συνοδευόμενη από τον Jean-Pierre Aumont, η πανέμορφη Γκρέις Κέλι  είχε έρθει στις Κάννες για να παρουσιάσει την ταινία "Η χωριατοπούλα"  του George Seaton.

Ήταν ο ρόλος που της χάρισε  το Όσκαρ για την καλύτερη ηθοποιό και τη Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη ηθοποιό σε  δραματική ταινία.

Αν και "Η χωριατοπούλα"   δεν κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα - ο οποίος απονεμήθηκε στην ταινία  "Marty" του Αμερικάνου  Delbert Mann -, , η πανέμορφη 26χρονη Αμερικανίδα  ηθοποιός δεν επέστρεψε με άδεια χέρια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στις Κάννες , η γυναίκα που επρόκειτο να γίνει η Πριγκίπισσα του Μονακό, έδωσε μία συνέντευξη στην  Paris Match

 

Ο πρίγκιπας του Μονακό, Ρενιέ, έπρεπε να παντρευτεί για να δώσει διάδοχο στο πριγκιπάτο.

Η όμορφη Γκρέις Κέλι ήταν η ιδανική "να παίξει αυτό το ρόλο" Γόνος πλούσιας οικογένειας Καθολικών Ιρλανδών της Φιλαδέλφειας (ο θείος της ήταν ο θεατρικός συγγραφέας Τζορτζ Κέλι), σπούδασε σε ιδιωτικά σχολεία, προτού εγγραφεί στην Ακαδημία Δραματικής Τέχνης της Νέας Υόρκης το 1947, παρά τη θέληση των γονέων της.

 Οι ρεπόρτερ της Paris Match, κάλεσαν την αγαπημένη ηθοποιό στο παλάτι του Μονακό για να τη φωτογραφήσουν , όταν ήρθε ο πρίγκιπας.

Αυτή ήταν η πρώτη τους συνάντηση. Η γνωριμία τους εξελίχθηκε σε έρωτα και το ζευγάρι ανέβηκε στα σκαλιά της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου του Μονακό στις 19 Απριλίου 1956. Μία ημέρα νωρίτερα είχε τελεστεί ο πολιτικός γάμος του ζεύγους. Ο Τύπος τον ονόμασε «Γάμο του Αιώνα», αφού όλο το διεθνές τζετ-σετ έδωσε το «παρών», καθώς και 20.000 κόσμου, που πλημμύρισαν τους δρόμους του μικρού πριγκιπάτου.

Στο τεύχος 353 τον Ιανουάριο του 1956 η Paris Match, ανακοίνωσε με υπερηφάνεια - αφού η πρώτη συνάντηση του ζευγαριού είχε οργανωθεί από το περιοδικό - τον γάμο του πρίγκιπα Ρενιέ με τη βραβευμένη με Όσκαρ, ηθοποιό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ