Φολέγανδρος: Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς - Ο Κούγιας δικηγόρος της οικογένειας της 26χρονης κοπέλας - Όλες οι λεπτομέρειες της υπόθεσης (βίντεο)

Η δήμαρχος Φολεγάνδρου ειδοποίησε την Αστυνομία: “Ο 30χρονος πετούσε πέτρες και αντιστάθηκε”

Στον εισαγγελέα Νάξου οδηγείται ο καθ’ ομολογίαν δράστης της τραγωδίας στη Φολέγανδρο. Η κοπέλα ζούσε όταν έπεσε στη θάλασσα, αναφέρετα στο πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, σύμφωνα με την οποία ο θάνατος της 26χρονης, προήλθε από πνιγμό.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ για τη σύλληψη του 30χρονου, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο αναφέρεται πως ο σύντροφος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και δίνει λεπτομέρειες για τη σύλληψη.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο 30χρονος και η 26χρονη καυγάδισαν στο αυτοκίνητο και εξετράπησαν της πορείας τους σε βραχώδη περιοχή.

Όταν η 26χρονη βγήκε από το όχημα την ακολούθησε σε απόκρημνο σημείο, όπου διαπληκτίστηκαν και την έσπρωξε προς τη θάλασσα.

Στη συνέχεια, όταν διαπίστωσε ότι η 26χρονη είχε χάσει τις αισθήσεις της, απομακρύνθηκε από το σημείο, εγκαταλείποντας τα προσωπικά του αντικείμενα, έως ότου εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς.

Με πολλαπλές κακώσεις στο σώμα, η 26χρονη εντοπίστηκε νεκρή το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο 30χρονος σύντροφός της αναζητήθηκε από την πρώτη στιγμή ως πρόσωπο- κλειδί στην υπόθεση.

Μια μέρα μετά, μια μαρτυρία οδήγησε στον εντοπισμό του.

Ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση και απειλούσε ότι θα κάνει κακό στον εαυτό του. Τελικά οι αστυνομικοί και οι λιμενικοί τον έπεισαν και οδηγήθηκε στο τμήμα.

Στην αρχή μιλούσε ασυνάρτητα με λόγια όπως «κακιά στιγμή» και «χάλασε η φάση», αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ

Χθες το βράδυ αρχικά παραδέχτηκε την εμπλοκή του, στην συνέχεια πήρε πίσω όσα είπε και τελικά ομολόγησε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στους αστυνομικούς φέρεται να έχει μιλήσει για συχνούς καυγάδες, για τον τσακωμό τους το μεσημέρι της Παρασκευής αρχικά μέσα στο αυτοκίνητο και στην συνέχεια στην παραλία.

Αρχικά όλα τα ενδεχόμενα ήταν ανοιχτά. Στην συνέχεια τα ευρήματα (κηλίδες αίματος, το κολιέ της κοπέλας που ήταν σπασμένο και ένα σκουλαρίκι) παρέπεμπαν σε εγκληματική ενέργεια.

Μητέρα 26χρονης: «Να μην χαθούν άλλα κορίτσια στα χέρια άνανδρου»

«Εμείς οι μάνες πρέπει να μεγαλώνουμε τα αγόρια μας διαφορετικά», δήλωσε η μητέρα της 26χρονης, Αλέκα Ψαράκου.

«Σκότωσε το κορίτσι μας στα καλά καθούμενα. Ένα κορίτσι που μία ζωή διάβαζε και δεν έκανε τιποτ’ άλλο και πήγε πρώτη φορά διακοπές στη ζωή της», λέει ο Κώστας Ψαράκος, ο πατέρας της Γαρυφαλλιάς.

Στη Νάξο ο Κούγιας αναλαμβάνει συνήγορος της οικογένειας της 26χρονης

Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε, το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια ανακοίνωσε ότι ο γνωστός ποινικολόγος αναλαμβάνει να υποστηρίξει την κατηγορία σε βάρος του δράστη της ανθρωποκτονίας στη Φολέγανδρο για λογαριασμό της οικογένειας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται:

Στον επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου Αλέξιο Κούγια και στους συνεργάτες του γραφείου μας η μητέρα, ο πατέρας και τα τρία αδέλφια της αείμνηστης 26χρονης φαρμακοποιού Γαρυφαλλιάς Ψαράκου ανέθεσαν το ιδιαίτερα ευαίσθητο βήμα της υποστηρίξεως της κατηγορίας εις βάρος του δράστη της ανθρωποκτονίας που συνέβη στη Φολέγανδρο την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 και για την οποία η προανάκριση διεξάγεται από τους αξιωματικούς και τους αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος της Φολέγανδρου.

Αναμένουμε την ολοκλήρωση της δικογραφίας, τη μεταφορά του κατηγορουμένου – δράστη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου και το διορισμό Ανακριτή, ώστε να προβούμε στις επιβεβλημένες διαδικαστικές νόμιμες πράξεις για την άσκηση των δικαιωμάτων των εντολέων μας.

Η δήμαρχος Φολεγάνδρου ειδοποίησε την Αστυνομία: “Ο 30χρονος πετούσε πέτρες και αντιστάθηκε”

Η δήμαρχος της Φολεγάνδρου, Ευθαλία Παπαδοπούλου ήταν η γυναίκα που τηλεφώνησε στην αστυνομία και στο λιμενικό όταν ενημερώθηκε από κάτοικο του νησιού που έτυχε να περνάει από την περιοχή, ότι ο 30χρονος φίλος της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς βρίσκεται κοντά στο σημείο της τραγωδίας κρυμμένος και φοβισμένος.

«Έτυχε να περνάει από το σημείο της τραγωδίας μια κάτοικος του νησιού, η οποία είδε και αναγνώρισε τον φίλο της 26χρονης να κάθεται στο σημείο που βρέθηκε πνιγμένη η κοπέλα και να είναι κρυμμένος και φοβισμένος.

Τότε η κοπέλα, χωρίς να χάσει χρόνο με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι μάλλον βλέπει τον άντρα που αγνοείται από τη στιγμή που βρέθηκε νεκρή η άτυχη Γαρυφαλλιά.

Αμέσως πήρα τηλέφωνο την αστυνομία και τους άντρες του λιμενικού και φτάσαμε στο σημείο. 

Αυτός από την αρχή αντιστάθηκε, δεν ήθελε να παραδοθεί, πετούσε πέτρες στους άντρες του λιμενικού αλλά κατάφεραν να τον συλλάβουν», λέει στο protothema.gr η δήμαρχος της Φολεγάνδρου, η οποία ως γυναίκα είναι πολύ ευαισθητοποιημένη με την υπόθεση η οποία έχει συνταράξει τη μικρή κοινωνία του νησιού, μιας και αποκαλύφθηκε ότι πρόκειται για ένα ακόμη φρικτό έγκλημα με θύμα μια νεαρή γυναίκα.

Ο 30χρονος συνελήφθη το Σάββατο αργά το απόγευμα και οδηγήθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια στο Αστυνομικό Τμήμα όπου κατά τη διαδικασία της ανάκρισης ομολόγησε, αναφέρει το Cyclades 24

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ