Αλεξίου, Τσανακλίδου, Γαρμπή, Γλυκερία: Αποχαιρετούν τον Τόλη Βοσκόπουλο, τον άρχοντα, τον ανεπανάληπτο, του ελληνικού τραγουδιού (φωτό - βίντεο)

Αποχαιρετούν τον πρίγκιπα οι καλλιτέχνες...

Την Τετάρτη 21 Ιουλίου στις 15:00 θα γίνει στο Α' Νεκροταφείο η κηδεία του δημοφιλούς τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλου, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών.

Με απόφαση του δημάρχου Αθηναίων η κηδεία θα πραγματοποιηθεί τιμής ένεκεν και με δημοτική δαπάνη.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου του 1940 στον Πειραιά (Κοκκινιά). Ήταν το εικοστό παιδί μιας πολυμελούς οικογένειας Μικρασιατών προσφύγων.

 

 

 

 

Οι 19 αδελφές που προηγήθηκαν ήταν και η αφορμή που έκαναν τον πατέρα του να συνεχίζει να κάνει παιδιά μέχρι να αποκτήσει ένα γιο.

Είχε ένα εντυπωσιακό φάσμα συνεργασιών, ερμηνεύοντας τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα, του Μίμη Πλέσσα, του Άκη Πάνου, του Θανάση Πολυκανδριώτη, του Μάριου Τόκα, του Γιάννη Πάριου, του Γιώργου Κατσαρού, του Κώστα Βίρβου, του Φοίβου και πολλών άλλων. Μάλιστα κάποιοι νεαροί τραγουδιστές τρόχιζαν τους μπροστινούς κόπτες των δοντιών προκειμένου να μοιάσουν στον Βοσκόπουλο (λόγω της χαρακτηριστικής οδοντοστοιχίας του καλλιτέχνη).

Ο καλλιτεχνικός κόσμος βυθίστηκε στο πένθος, ενώ τραγουδιστές που συνεργάστηκαν με τον Βοσκόπουλο αλλά και τον λάτρευαν, δεν σταματούν να τον αποχαιρετούν. 

 

 

 

 

Ανάμσεσά τους η Χάρις Αλεξίου, η Γλυκερία, η Καίτη Γαμρπή, ο Διονύσης Σχοινάς, Τάνια Τσανακλίδου...

 

 

Ο Λευτέρης Πανταζής, μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Παντού», αποχαιρέτησε τον καλό του φίλο, τραγουδώντας. «Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Ήταν ένας καλλιτέχνης που έχει σημαδέψει τη ζωή μου. Ήταν το πρότυπό μου. Ένας εκλπηκτικός άνθρωπος ο οποίος βοηθούσε όλα τα νέα παιδιά», είπε μεταξύ άλλων.

Και πρόσθεσε: «Θυμάμαι την πρώτη φορά που ήρθε να με δει με τη Μαρινέλλα και τραγουδούσα Βοσκόπουλο. Μου είπαν ότι ήταν από κάτω και μου κόπηκαν τα πόδια. Μετά που κατέβηκα στο τραπέζι του μου είπε: "μπράβο πιτσιρίκο, ήσουν πολύ καλός"»«Αθάνατος, ήταν το ίνδαλμά μου».

 

 

Σοκαρισμένη η Ζωζώ Σαπουντζάκη αποκάλυψε ότι ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν άρρωστος εδώ και πολύ καιρό, όμως, η φροντίδα και η αγάπη που είχε από τη σύζυγό του ήταν οι λόγοι που κατάφερνε κάθε φορά να ξεπερνά τα προβλήματά του.

 

 

«Παρότι ήταν άρρωστος πολύ καιρό, νομίζω ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο η γυναίκα του, η οποία είναι ηρωίδα. Εξαιρετικός άνθρωπος, τον πρόσεξε, τον κοίταξε και αν έζησε μέχρι τώρα ήταν χάρη της γυναίκας του. Λυπάμαι πάρα πολύ. Δεν είμαι σε κατάσταση… συγγνώμη, δεν είμαι τόσο καλά» δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή Καλοκαίρι #not.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ