Greek summer 2021: Η @alexandra_petrogiannou παρουσιάζει τον Εύδηλο Ικαρίας - Οι Έλληνες φωτογράφοι προτείνουν

«Εύδηλος» σημαίνει ορατός, ευδιάκριτος

Εν μέσω του καλοκαιριού στο eirinika συνεχίζουμε να σας δείχνουμε τα υπέροχα κλικw των Ελλήνων φωτογράφουν που αποθανατίζουν τις ομορφιές της χώρας μας.

Μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram  @alexandra_petrogiannou η Αλεξάνδρα Πετρόγιαννου παρουσιάζει τον Εύδηλο στην Ικαρία.

«Εύδηλος» σημαίνει ορατός, ευδιάκριτος. Είναι, σήμερα, το δεύτερο λιμάνι της Ικαρίας και για ένα μικρό χρονικό διάστημα (1834-1912) ήταν η πρωτεύουσα του νησιού, πριν γίνει ο Άγιος Κήρυκος.

Χτισμένος αμφιθεατρικά, αποτελεί το κεντρικό σημείο της βόρειας πλευράς του νησιού, μιας και εκεί στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες ή παραρτήματα. Έχει καταφέρει να διατηρήσει την αρχιτεκτονική του, σε αρμονία με τις σύγχρονες απαιτήσεις του οικισμού, σύμφωνα με το visitikaria.gr.

Χαρακτηριστικά είναι τα παλιά αρχοντικά του χωριού που εμπνέουν με αίσθημα κομψότητας και φινέτσας. Ο επισκέπτης αξίζει να περιπλανηθεί στα πλακόστρωτα σοκάκια, που συνδέουν τις γειτονιές μεταξύ τους και να απολαύσει τον καφέ του στα παραλιακά μεζεδοπωλεία.

Μυστικό! Ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να γνωρίσουν την βόρεια πλευρά του νησιού, αφού ο Εύδηλος αποτελεί αφετηρία για όλα τα χωριά της Βόρειας πλευράς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ