Άκης Πετρετζίκης: Δημιουργεί τα πιο νόστιμα Pancakes φούρνου - Πρέπει να τα δοκιμάσετε

Η διατροφική ανάλυση και ο συμβολισμός αφορά τα pancakes φούρνου με σάλτσα καραμέλας, που είναι υψηλότερα θερμιδικά σε σχέση με τους υπόλοιπους συνδυασμούς.

Συστατικά

  • 4 αβγά

  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 340 γρ. γάλα

Για τη σύνθεση

  • 50 γρ. marshmallows
  • 20 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 30 γρ. κουβερτούρα, σε σταγόνες
  • 50 γρ. φράουλες
  • 50 γρ. μύρτιλα (blueberries)
  • 100 γρ. σάλτσα καραμέλας

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη άχνη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για να λιώσει η ζάχαρη.
  • Βάζουμε το βούτυρο, το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και το γάλα. Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο πυρίμαχο σκεύος 25x38 εκ. και απλώνουμε καλά με μια μαρίζ.
  • Χωρίζουμε νοερά το μείγμα σε 4 παράθυρα. Στο ¼ του μείγματος βάζουμε τα marshmallows, στο άλλο ¼ βάζουμε τα φιστίκια και την κουβερτούρα. Στο επόμενο ¼ απλώνουμε τις φράουλες κομμένες σε κομμάτια και τα μύρτιλα. Στο τελευταίο απλώνουμε τη σάλτσα καραμέλας και κάνουμε σχέδια με ένα καλαμάκι για σουβλάκι.
  • Ψήνουμε για 20-30 λεπτά. Αφαιρούμε και σερβίρουμε με άχνη.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ