Καλοκαίρι στην Χαλκιδική: Ένας τόπος πανέμορφος & προικισμένος - Κάτι ξέρουν οι Θεσσαλονικείς που την λατρεύουν (φωτό)

Βουνό ή θάλασσα; Στεριά ή νησί; Στη Χαλκιδική τα έχεις όλα!

Σαν την… Χαλκιδική δεν έχει. Μπορεί να θεωρείται υπερβολή, αλλά οι θεσσαλονικείς που τη λατρεύουν έχουν τους λόγους τους. Βασικά, απαντά στο αιώνιο δίλημμα: Βουνό ή θάλασσα; Στεριά ή νησί; Στη Χαλκιδική τα έχεις όλα.

Τα πεύκα ακουμπούν στο νερό, αφήνοντας ανάμεσά τους εκπληκτικές παραλίες με άμμο και βότσαλα για να επιλέξετε. Και αν… κουραστείτε από την πολύβουη κοσμική ζωή στη θάλασσα μπορείτε να κάνετε ένα διάλλειμα ανεβαίνοντας στα ορεινά της. Σπορ του νερού ή καλή παρέα και απομόνωση; Ονειρεμένα ξενοδοχεία ή μικροί οικισμοί και γραφικά χωριά; Στη Χαλκιδική έχετε ό, τι θελήσετε στα... πόδια της.

Η ομορφιά της δεν ήταν δυνατόν να χωρέσει σε δύο «πόδια» και η φύση την προίκισε με ένα τρίτο: Κασσάνδρα, Σιθωνία, Άθως. Στα δύο πρώτα θα ξεφαντώσετε, θα περάσετε καλοκαίρια και χειμώνες, στο τελευταίο θα τα βρείτε με τον εαυτό σας. Πλησιάζοντας τον Θεό. Το Περιβόλι της Παναγίας, όμως, είναι απαγορευμένο για τις γυναίκες, καθώς φιλοξενεί τη μοναστική πολιτεία του Αγίου Όρους.

Στη Χαλκιδική, στο σπήλαιο των Πετραλώνων, εντοπίστηκε από την αρχαιολογική σκαπάνη και το μοναδικό στο είδος του κρανίο του αρχανθρώπου. Όταν πέθανε ήταν περίπου 35 ετών, σήμερα ξεπερνά τα 700.000 χρόνια! Αφήστε χρόνο και για το Άλσος του Αριστοτέλη, όπου θα δείτε πυξίδα, τηλεσκόπιο, ηλιακό ρολόι, οπτικούς δίσκους, κα όργανα που συνδέονται με αναφορές που ο μεγάλος φιλόσοφος συμπεριέλαβε στο έργο του τα «Φυσικά».

Το Manessistravel.gr έχει να προτείνει πακέτα διακοπών και ξενοδοχεία για την διαμονή μας. Ας τα δούμε:

Καλοκαίρι στο LAGOMANDRA HOTEL & SPA 4* στη Χαλκιδική με το Ι.Χ. σας από 85 ευρώ

Αναχωρήσεις: 3/5 - 26/10

 

2 μέρες στο LAGOMANDRA HOTEL & SPA 4* στη Χαλκιδική με το Ι.Χ. σας  με ημιδιατροφή καθημερινά. 

Φωτογραφίες: manessistravel.gr/ LAGOMANDRA HOTEL & SPA

Περισσότερες πληροφορίες για το πακέτο εδώ.

Καλοκαίρι στο MELITON PORTO CARRAS 5* Lux στη Χαλκιδική με το Ι.Χ. σας από 190 ευρώ

Το Porto Carras Meliton εκτείνεται δίπλα σε μια αμμώδη παραλία μήκους 9χλμ.ροσφέρει εκλεκτή κουζίνα, σπα, wet bar δίπλα στην πισίνα και γήπεδο γκολφ 18 οπών. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε πιστοποιημένο ελληνικό πρωινό. Τα deluxe δωμάτια είναι σχεδιασμένα ώστε να σας δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο. Έχουν ιδιωτικό μπαλκόνι με εκπληκτική θέα στη θάλασσα, στη μαρίνα ή στο γήπεδο του γκολφ.

Το Thalassotherapy & Spa Center του ξενοδοχείου, το οποίο έχει βραβευτεί 9 φορές από το περιοδικό Conde Nast Traveller, παρέχει περιποιήσεις Elemis και προϊόντα σπα από κρασί του Κτήματος Πόρτο Καρράς. Περιλαμβάνει εσωτερική πισίνα με θαλασσινό νερό, πισίνα θαλασσοθεραπείας, πισίνα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, καθώς και 6 μπανιέρες-υδρομασάζ.

Στο κατάλυμα λειτουργούν 15 μπαρ και εστιατόρια. Διατίθενται ειδικά μενού για παιδιά. Το βράδυ, μπορείτε να διασκεδάσετε στο μπαρ με ζωντανό πρόγραμμα μουσικής.

Η βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία παραλία είναι ιδανική για διάφορες δραστηριότητες, όπως κολύμβηση, κολύμβηση με αναπνευστήρα, καταδύσεις, θαλάσσιο σκι, ιστιοσανίδα, κανό και ιστιοπλοΐα. Υπάρχουν επίσης εγκαταστάσεις καζίνο, θερινό σινεμά και 2 παιδικές χαρές.

Φωτογραφίες: manessistravel.gr/Porto Carras Meliton

Το ξενοδοχείο έχει τιμηθεί με το οικολογικό σήμα ποιότητας Green Key. Εκεί θα βρείτε μπουτίκ, μίνι μάρκετ και κατάστημα με είδη δώρων, ενώ οι νεότεροι επισκέπτες μπορούν να ψυχαγωγηθούν στο Mini Kids Club ή στο Teenager Club. 

Κάντε τις online κρατήσεις σας ανάλογα με την περίοδο που σας ενδιαφέρει εδώ: https://bit.ly/3wZOOIg

Καλοκαίρι στο THEOPHANO IMPERIAL PALACE 5* στη Χαλκιδική με το Ι.Χ. σας από 143,6 ευρώ

Στην αριστερή πλευρά των κήπων του Athos Palace βρίσκεται το διώροφο Theophano Imperial Palace. Τα 155 κοµψά δωµάτιά του, προσφέρουν κάτι διαφορετικό στους επισκέπτες. Το υγρό στοιχείο κυριαρχεί παντού ενώ όλα τα δωµάτια βλέπουν στους κήπους και την θάλασσα.

Φωτογραφίες: manessistravel.gr/Theophano Imperial Palace

Η ανακαίνιση ολοκληρώθηκε το 2008 και τα δωµάτια χαρακτηρίζονται από καλαισθησία και στυλ. Στο ισόγειο του ξενοδοχείου βρίσκονται οι σουίτες των 60m2 & 90 m2 που η κάθε µια διαθέτει και την ατοµική της πισίνα.

Στον χώρο της ρεσεψιόν βρίσκεται το κυρίως µπαρ και το κυρίως εστιατόριο µε βεράντα που βλέπει τους ωραίους κήπους του ξενοδοχείου. To beach bar, το pool bar, το snack bar και η πισίνα µε παιδικό τµήµα είναι εξοπλισµένα µε ξαπλώστρες και οµπρέλες, διαθέσιµες χωρίς χρέωση στους ενοίκους του ξενοδοχείου. 

Κάντε τις online κρατήσεις σας ανάλογα με την περίοδο που σας ενδιαφέρει εδώ: https://bit.ly/3oxF1Wb

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ