"Δεν γράφω ως ο πρίγκιπας που γεννήθηκα αλλά ως ο άνθρωπος που έγινα" : Η βιογραφία του Πρίγκιπα Χάρι & ο "πονοκέφαλος" της Βασίλισσας Ελισάβετ (φώτο)

Το νέο έργο του Πρίγκιπα Χάρι ενδέχεται  να διευρύνει περαιτέρω το χάσμα μεταξύ του Δούκα του Σάσεξ και της οικογένειάς του στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο πρίγκιπας Χάρι δεν έχει σταματήσει να μιλά δημόσια.

Από το 2020 που απαρνήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και ζει στις ΗΠΑ με τη σύζυγο του Μέγκαν και τα παιδιά τους Άρτσι και Λίλιμπετ, ο Δούκας του Σάσεξ, βρίσκει διαρκώς αφορμές για να εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για το Παλάτι:

Μια συνέντευξη στην Oprah Winfrey ή στον James Corden, μια μίνι σειρά στο Apple TV και άλλα.

Πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εκδώσει την αυτοβιογραφία του και η είδηση αυτή κάνει το παλάτι να "τρέμει", ξανά.

Ο εκδοτικός οίκος  Penguin Random House ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο Δούκας του Σάσεξ γράφει ένα βιβλίο με τα  απομνημονεύματα του, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2022.

Ο 36χρονος πρίγκιπας Χάρι,  μίλησε ιδιωτικά με τη βασιλική οικογένεια σχετικά με τη δημοσίευση του βιβλίου πολύ πρόσφατα, δήλωσε εκπρόσωπος του, στο PEOPLE.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ο Χάρι δεν αναμένεται να λάβει άδεια από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για το βιβλίο του.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αρνήθηκαν να σχολιάσουν, δηλώνοντας στο People:

"Οποιαδήποτε διευκρίνιση για το βιβλίο θα ήταν ερώτηση που αφορά  τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ."

"Το γράφω όχι ως ο πρίγκιπας, που γεννήθηκα, αλλά ως ο άνθρωπος που έχω γίνει", δήλωσε ο Χάρι  τη Δευτέρα.

"Έχω φορέσει πολλά καπέλα όλα αυτά τα χρόνια, κυριολεκτικά και μεταφορικά  και η ελπίδα μου είναι ότι με την αφήγηση της ιστορίας μου - τις ψηλές θέσεις,τις χαμηλές θέσεις, τα λάθη, τα διδάγματα - μπορώ να βοηθήσω ανθρώπους, να δείξω ότι ανεξάρτητα από την καταγωγή μας, έχουμε περισσότερα κοινά από ό, τι νομίζουμε. "

Συνέχισε, "Είμαι βαθιά ευγνώμων για την ευκαιρία να μοιραστώ ό, τι έχω μάθει κατά τη διάρκεια της ζωής μου μέχρι στιγμής και ενθουσιασμένος για τους ανθρώπους που θα διαβάσουν από πρώτο χέρι τη ζωή μου που είναι ακριβής και απολύτως αληθινή (σ.σ. όπως περιγράφεται στο βιβλίο)."

Τα έσοδα από την έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου  - που  καλύπτει  την παιδική  ηλικία , τις πρώτες επαφές του με το κοινό, το στρατιωτικό του καθήκον στο Αφγανιστάν και το ταξίδι του μέχρι να  γίνει σύζυγος της Meghan Markle και πατέρας στο Archie, και της  Lilibet Diana - θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς , αναφέρει το People.

Ο πρίγκιπας Χάρι δεν είναι το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που έγραψε την ιστορία του σε βιβλίο.

Ο Εδουάρδος , Δούκας του Ουίσδορ, που ήταν θείος της Βασίλισσας Ελισάβετ και  είχε στεφθεί βασιλιάς  Εδουάρδος Η΄ του Ηνωμένου Βασιλείου, πριν  παραιτηθεί από το θρόνο το 1936 για να παντρευτεί την Αμερικανίδα ηθοποιό  Γουάλις Σίμπσον, έγραψε μία βιογραφία του.

Το βιβλίο με τίτλο A King's Story: The Memoirs of the Duke of Windsor , κυκλοφόρησε το 1956, και αναφέρεται στην πορεία του βασιλιά Εδουάρδου Η' από τα παιδικά του χρόνια και την άνοδο του στο θρόνο , μέχρι τη στιγμή που ερωτεύθηκε την ηθοποιό και εγκατέλειψε τα βασιλικά του καθήκοντα.

Τι φοβάται το παλάτι

Ένα βιβλίο με περισσότερες αποκαλύψεις για τη ζωή του Πρίγκιπα Χάρι - και ίσως αιχμές κατά του στέμματος - είναι πονοκέφαλος για τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Page Six  ο 36χρονος Χάρι για το βιβλίο πήρε τη βοήθεια του  συγγραφέα JR Moehringer, δημοσιογράφου που κέρδισε το Βραβείο Πούλιτζερ, ο οποίο έγραψε  βιβλία , όπως η βιογραφία  για τον αστέρα του τένις Andre Agassi και το βιβλίο για τον συνιδρυτή της Nike Φιλ Νάιτ.

Ο Χάρι λέγεται ότι έλαβε  20 εκατομμύρια δολάρια εκ των προτέρων για τη σύνταξη του βιβλίου του, ενώ ο J.R. Moehringer λέγεται ότι έχει ήδη λάβει ένα εκατομμύριο, αναφέρει η Paris Match.

Ο πρίγκιπας έχει ήδη ανακοινώσει ότι όλα τα έσοδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ένα πράγμα φαίνεται σίγουρο, αυτό το νέο έργο ενδέχεται  να διευρύνει περαιτέρω το χάσμα μεταξύ του Χάρι και της οικογένειάς του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τη "Daily Mail", οι Windsors δεν ενημερώθηκαν για την επικείμενη δημοσίευση αυτών των απομνημονευμάτων και έμαθαν για την έκδοση του βιβλίου μαζί με όλον τον κόσμο από τον τύπο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ