Μια απίθανη τούρτα από τη Ντίνα Νικολάου: Πορτοκάλι - κεράσι με μους σοκολάτας - εσπρέσσο! 4 δυνατές γεύσης σε μια κουταλιά

Ένα επιδόρπιο ονειρεμένο!!!

ΥΛΙΚΑ
Για την τούρτα

250 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
1 κουτί έτοιμο ζελέ κεράσι
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
½ φλιτζ. τσαγιού νερό
½ φλιτζ. τσαγιού λικέρ πορτοκάλι

Για τη μους σοκολάτα

300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 52%
300 γρ. κρέμα γάλακτος, κρύα
150 γρ. γάλα φρέσκο
1 σφηνάκι έτοιμο καφέ εσπρέσσο
λεπτά φύλλα σοκολάτας για το σερβίρισμα

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1 Ξεκινάω την τούρτα φτιάχνοντας το ζελέ κεράσι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Αφήνω το ζελέ να κρυώσει εκτός ψυγείου μέχρι να το χρησιμοποιήσω.

ΒΗΜΑ 2 Βάζω σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό και βράζω για 4 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Αποσύρω από τη φωτιά, αδειάζω το σιρόπι σε ένα μπολ και το αφήνω να κρυώσει καλά. Προσθέτω το λικέρ πορτοκάλι και ανακατεύω.

ΒΗΜΑ 3 Παίρνω μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο ή αν δεν έχω, ένα τσέρκι 26-28 εκ. το οποίο ντύνω με αλουμινόχαρτο. Βουτάω για λίγα δευτερόλεπτα ένα ένα τα μπισκότα σαβαγιάρ στο αρωματισμένο σιρόπι και τα στρώνω στη βάση της φόρμας.

ΒΗΜΑ 4 Αδειάζω επάνω στα σαβαγιάρ το ζελέ κεράσι που έχω ήδη ετοιμάσει. Βάζω τη βάση στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά το ζελέ.

ΒΗΜΑ 5 Βγάζω τη φόρμα από το ψυγείο και στρώνω την επιφάνεια του ζελέ με σαβαγιάρ ποτισμένα στο σιρόπι πορτοκάλι.

ΒΗΜΑ 6 Απλώνω τη μους σοκολάτα-εσπρέσσο και ισιώνω με ένα κουτάλι. Βάζω την τούρτα στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να σφίξει.

ΒΗΜΑ 7 Σερβίρω την τούρτα κομμένη σε κομμάτια και διακοσμημένη με φύλλα σοκολάτας.

ΒΗΜΑ 8 Για την μους σοκολάτα-εσπρέσσο: Βάζω το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνω καλά (όχι να βράσει) Προσθέτω τον έτοιμο εσπρέσσο και ανακατεύω. Σπάω τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ και ρίχνω το ζεστό γάλα με τον καφέ. Αφήνω για 1 λεπτό για να αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα και ανακατεύω καλά με ένα σύρμα. Αφήνω τη σοκολάτα να κρυώσει για μισή ώρα. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την προσθέτω λίγη λίγη στη σοκολάτα ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ