Η 14χρονη Στεφανί βιάστηκε & δολοφονήθηκε πριν 32 χρόνια - εξιχνιάστηκε με την μικρότερη ποσότητα DNA στην ιστορία - μόλις 15 κύτταρα (βίντεο)

«Πρόκειται για σπουδαίο ορόσημο»

Τον Ιούνιο του 1989, η 14χρονη Στεφανί (αγγ Stephanie Isaacson) έφυγε το πρώι κανονικά για το σχολείο της στο Λας Βέγκας, ωστόσο το κορίτσι δεν γύρισε ποτέ πίσω στο σπίτι της.

Ανύσηχος ο πατέρας της κάλεσε το σχολείο με την ελπίδα να μάθει πού μπορεί να είναι, ωστόσο τον ειδοποίησαν ότι δεν έφτασε ποτέ στο Γυμνάσιο Eldorado. Στη συνέχεια οι γονείς της δήλωσαν εξαφάνιση και τελικά λίγο αργότερα, μετά από έρευνες των αρχών, το πτώμα της 14χρονης βρέθηκε κοντά στον δρόμο, όπου περπατούσε για να πάει στο σχολείο της.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή ανέφερε τότε ότι το άτυχο κορίτσι δέχτηκε σεξουαλική επίθεση και στραγγαλίστηκε, σύμφωνα με το dnasolves.com. Ο δολοφόνος της Στεφανί, παρά τις έρευνες που ακολούθησαν τις επόμενες δεκαετίες δεν βρέθηκε ποτέ.

Τώρα, 32 χρόνια μετά η μητροπολιτική αστυνομία του Λας Βέγκας συνεργάστηκε με την εταιρεία Othram για να επανεξετάσει τα στοιχεία DNA από την σκηνή του εγκλήματος. Την ενέργεια αυτή χρηματοδότησε ο Justin Woo, ιδρυτής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Vegas Helps.

Τελικά η δολοφονιά εξυχνιάστηκε με την «μικρότερη χρήση DNA στην ιστορία», αφού το δείγμα από τον ύποπτο - που βρισκόταν στη βάση δεδομένων από μια παλαιότερη υπόθεση δολοφονίας το 1986  - ήταν ισοδύναμο με μόλις 15 ανθρώπινα κύτταρα. 

Να σημειωθεί ότι ο φερόμενος ως δολοφόνος της 14χρονης Στεφανί αποδείχτηκε ότι είχε αυτοκτονήσει το 1995 και έτσι δεν βρέθηκε ποτέ ενώπιων της δικαιοσύνης για το φρικτό έγκλημα.

«Χαίρομαι που βρήκαν ποιος σκότωσε την κόρη μου. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα εξιχνιαζόταν η υπόθεση», σημείωσε η μητέρα της Stephanie σε γραπτή δήλωση, που κοινοποιήθηκε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου. 

«Πρόκειται για σπουδαίο ορόσημο. Όταν έχεις πρόσβαση σε πληροφορίες από τόσο μικρή ποσότητα DNA, ανοίγει πραγματικά τις δυνατότητες σε τόσες άλλες υποθέσεις που ιστορικά έχουν κριθεί ανεπίλυτες», σημείωσε από πλευράς του ο επικεφαλής της εταιρίας Othram, David Mittelman.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ