Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονου στον Εύοσμο: Σοκάρει η μητέρα του - “Συνέχιζαν να χτυπούν το παιδί μου ακόμα και όταν ήταν ημιλιπόθυμο”

Η κατάσταση της υγείας του...

Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις νοσηλεύεται ένας 15χρονος στο “Γ. Γεννηματάς” στην Θεσσαλονίκη, μετά από βάναυση επίθεση που δέχτηκε από μία παρέα επτά ατόμων.

Η μητέρα του μίλησε στο Κοινωνία Ώρα MEGA και περιέγραψε τις στιγμές που βίωσε βλέποντας το παιδί της σε κακή κατάσταση.

Σύμφωνα με την ίδια, ο 15χρονος έχει απώλεια συνειδήσεως και όσα έχουν γίνει γνωστά είναι από τις περιγραφές του φίλου του.

Οι δύο φίλοι είχαν πάει στην πλατεία του Ευόσμου, όπου υπάρχουν πολλές καφετέριες και κόσμος. Εκεί είδαν μία παρέα 7 ατόμων απέναντι, οι οποίοι τους κοίταζαν περίεργα. Στη συνέχεια ένας από αυτούς πήγε παραπλανητιά και τους είπε ότι ήθελε να τους μιλήσει.

Τα παιδιά τον ακολούθησαν σε ένα στενό λίγο πιο κάτω, όπου τα υπόλοιπα μέλη της παρέας τους κύκλωσαν και άρχισαν να τους επιτίθενται, με πρόσχημα ότι τους έβγαζαν φωτογραφίες.

Ο φίλος του 15χρονου δέχτηκε χαστούκια στο πρόσωπο και η παρέα του πήρε το κινητό, όπου διαπίστωσαν ότι δεν τους είχαν τραβήξει φωτογραφίες. Στη συνέχεια ξέσπασαν όλη τους την οργή πάνω στον 15χρονο, τον οποίον χτύπησαν ανελέητα και βάναυσα.

«Κλώτσησαν το παιδί μου στο πρόσωπο και έπεσε λιπόθυμο, και συνέχιζαν να το χτυπούν», είπε η μητέρα του 15χρονου.

Σύμφωνα με τις περιγραφές, η ηλικία των δραστών κυμαίνεται από 17 έως 20 ετών. Ο 15χρονος έφτασε στο σπίτι του υποβασταζόμενος από τον φίλο του, με τη μητέρα του να καλεί την αστυνομία.

Μάστιγα η βία μεταξύ νέων παιδιών

«Έχει αυξηθεί η βία σε παιδιά και εφήβους. Η βία και η επιθετικότητα μαθαίνεται. Η βία εκτρέφει τη βία. Εάν στο οικογενειακό περιβάλλον υπάρχει βία και επιθετική συμπεριφορά, αλλά όταν και οι γονείς των παιδιών δεν παρακολουθούν την ζωή των παιδιών τους, και υπάρχει βία μεταξύ των γονιών, αυτό διογκώνεται. Όταν οι νέοι έχουν μεγαλώσει σε περιβάλλον βίας, εντάσσονται και στην κοινωνική τους ζωής σε περιβάλλον βίας, σε συμμορίες», είπε η κλινική ψυχολόγος Ίλια Θεοτοκά αναφέρει το thestival.

«Η οικογένεια θα πρέπει να μιλήσει με κάποιο ειδικό. Εάν εμφανίσει φοβίες, εφιάλτες, απόσυρση, θα πρέπει η οικογένεια να είναι κοντά του αυτό το διάστημα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ