5 υπέροχες φράσεις για το καλοκαίρι από λογοτεχνικά αριστουργήματα: «Θεραπεύει το μυαλό χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις μας»

Είναι πάμπολλες οι ιστορίες που έχουν γραφτεί

Είναι πάμπολλες οι ιστορίες που έχουν γραφτεί για χάρη του καλοκαιριού ή με φόντο αυτό.

Παρακάτω, υπάρχουν κάποιες υπέροχες φράσεις μέσα σε λογοτεχνικά έργα τεράστιας αξίας που αφιερώνονται στο καλοκαίρι, όπως γράφει ο Αλέξανδρος Δρίβας στο tsemperlidou.gr.

Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ, Σκοτ Φιτζέραλντ.

«Και έτσι, με την ηλιοφάνεια και τις εκρήξεις των φύλλων που γίνονται στα δέντρα και όπως γίνεται στις ταινίες που τα γεγονότα εξελίσσονται γρήγορα, είχα αυτήν την οικεία αίσθηση οτι η ζωή ξεκινά ξανά με το καλοκαίρι». Το καλοκαίρι πάντα μας αναζωογονεί. Η μαγεία της φύσης που βρίσκεται στα καλύτερά της, συντροφεύει όλες τις αισθήσεις μας. Η αίσθησή μας για το χρόνο, αλλάζει και σχεδόν χάνουμε την επαφή μας με αυτόν. Τα όσα βλέπουν τα μάτια μας (ήλιο, θάλασσα  κτλ) κάνουν το νου μας να απορροφάται από τις υπέροχες εικόνες και να γεμίζει γαλήνη.

Το καλοκαίρι που ξύπνησα όμορφη, Τζέννυ Χαν.

«Οτιδήποτε καλό, οτιδήποτε μαγικό, συμβαίνει μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου». Τόσο απλά και όμορφα, η Τζέννυ Χαν μας δίνει την εικόνα των συναισθημάτων μας για το καλοκαίρι. Οι πιο όμορφες προσδοκίες μας και τα πιο μαγικά μας όνειρα, έχουν το χρώμα του καλοκαιριού. Σκεφτείτε πόσα πράγματα μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε το καλοκαίρι. Πράγματα που αφορούν το παρελθόν αλλά και πράγματα που θέλουμε να κάνουμε στο μέλλον. Όλα παίρνουν το δρόμο τους στο μυαλό μας, χωρίς να αγχωνόμαστε και να συγχυζόμαστε. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε καινούρια όνειρα!

Τζον Στάινμπεκ, Ο χειμώνας της διχόνοιας.

«Στις αρχές Ιούνη, ο κόσμος των φύλλων και των λουλουδιών εκτινάσσονται και κάθε ηλιοβασίλεμμα είναι διαφορετικό». Αναμφίβολα, η παραπάνω φράση του Σταϊνμπεκ θα μπορούσε να ήταν ο καθρέφτης όσων νιώθουμε και βλέπουμε το καλοκαίρι. Ειδικά τον Ιούνη που είναι ο «πρόλογος» του καλοκαιριού και η προσμονή μας γι’αυτό, έχει αγγίξει το κόκκινο. Νιώθουμε περίπου όπως νιώθουμε την Παρασκευή, αναμένοντας με όμορφη αγωνία τον ερχομό του Σαββατοκύριακου. Νιώθουμε ωραία που βλέπουμε την άφιξη του καλοκαιριού και ταυτόχρονα, οτι τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμη!

Πάμπλο Νερούδα, Εκατό Ερωτικά Σονέτα.

«Το πράσινο ήταν η ησυχία, το νερό ήταν το φως και τον Ιούνη έτρεμα σαν πεταλούδα». Ο Ιούνης είναι από τους μήνες εκείνους που έχουν εμπνεύσει πολλούς μεγάλους λογοτέχνες, όπως είναι ο Νερούδα. Δεν μπορούμε πολλές φορές το χρόνο να απολαύσουμε την τέλεια αρμονία μεταξύ θάλασσας και μιας χλωρίδας που είναι μέσα στη ζωντάνια. Μια υπέροχη «φασαρία» μπροστά στα μάτια μας! Το καλοκαίρι κρατά τα κλειδιά της ψυχής μας για αυτόν τον απλό λόγο: «Θεραπεύει» το μυαλό μας χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις μας και κυρίως, την όρασή μας. Οι εικόνες που μπορούμε να απολαύσουμε μας δίνουν έναν άλλο αέρα. Γεμίζουμε αισιοδοξία και θετική ενέργεια. Ό,τι και αν κάνουμε μέσα στο καλοκαίρι, αντί να κουραζόμαστε, ξεκουραζόμαστε με όσα βλέπουμε!

Τζαννέτ Ουάλς, Το γυάλινο κάστρο.

«Ένα από τα οφέλη του καλοκαιριού, ήταν οτι κάθε μέρα, είχαμε περισσότερο φως για να διαβάσουμε». Διάβασμα και καλοκαίρι πάνε μαζί. Είναι άλλο πράγμα να μπορείς να ταξιδεύεις για διακοπές και ταυτόχρονα, ένα άλλο ταξίδι, αυτό του βιβλίου, να σε συνεπαίρνει. Μέχρι και τις 21 Ιουνίου, η μέρα μεγαλώνει και ο καιρός όλο και γλυκαίνει. Μπορούμε να διαβάσουμε παντού, εκτός εσωτερικών χώρων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ