Ταξίδι στην Πορτογαλία και tour στις γραφικές, όμορφες πόλεις της: Η χώρα που θα σας μαγέψει με τα χρώματα & την φιλοξενία της (φωτό)

Ο απέραντος ωκεανός προκαλούσε πάντα μια μαγεία, μια έλξη

Εκεί, στην άκρη της Ευρώπης, στο δυτικό σημείο της Ιβηρικής, ο Πορτογαλικός πολιτισμός ακολούθησε τη φωνή της ιστορίας. Ο απέραντος ωκεανός προκαλούσε πάντα μια μαγεία, μια έλξη.

Οι μεγάλες θαλασσινές περιπέτειες του 15ου και 16ου αιώνα έφεραν στην Πορτογαλία και στην Ευρώπη μια νέα εποχή, την εποχή του πλούτου, της ανάπτυξης, της άνθησης των τεχνών και των γραμμάτων. Έτσι κλείνει μια περίοδος στην ιστορία της χώρας που ξεκίνησε από τους Φοίνικες, τους Έλληνες και τους Ρωμαίους, πέρασε στους Κέλτες και τους Μαυριτανούς και κατέληξε στο ένδοξο έπος του Πορτογαλικού έθνους

Pexels

 Σήμερα, στις αρχές του 21ου αιώνα ανοίγει μια νέα περίοδος, μια νέα εποχή. Η χώρα, μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας από το 1986, προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς στον δρόμο της εξέλιξης και της προόδου. Μέχρι πριν μερικές δεκαετίες η Πορτογαλία ήταν χώρα κυρίως γεωργική. Η ανάπτυξη της βιομηχανίας, η εξειδίκευσηστην παραγωγή, η ποιότητα των προϊόντων και το εμπόριο έφεραν μια νέα οικονομική άνθηση. Αναπτύχθηκαν παράλληλα τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, οι αυτοκινητόδρομοι και οι τηλεπικοινωνίες.

Pexels

Pexels

Η Πορτογαλία σήμερα, με οκτώ αιώνες πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς, ζει στον παλμό της Ευρώπης, στον παλμό του μέλλοντος. Η Πορτογαλία είναι επίσης μια χώρα με μακρά γαστρονομική παράδοση. Η εκπληκτική κουζίνα, τα άφθονα θαλασσινά και το υπέροχο κρασί αποτελούν πρόκληση για γευστικές απολαύσεις.

Ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας της χώρας βρίσκει την ολοκλήρωσή του στη νυκτερινή ζωή με το παραδοσιακό fado και τα καζίνο με τα λαμπερά show.

Pexels

Pexels

Το manessistravel.gr λοιπόν έχει να μας προτείνει πακέτο διακοπών από 845 ευρώ.

Αναχωρήσεις: 13, 20/8

6 ημέρες αεροπορικώς σε Λισσαβώνα - Σίντρα - Κασκάις - Εστορίλ - Κάμπο ντα Ρόκα - Όμπιντος - Ναζαρέ - Μπατάλια - Φάτιμα - Πόρτο. Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 5* με πρωινό.

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το πακέτο.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ