Ο Γιάννης Λουκάκος δημιουργεί ένα πιάτο που θα σας τρελάνει - Πλεξούδες με μαγειρευτό κοτόπουλο, μανιτάρια & λάδι τρούφας

Το λάδι τρούφας δίνει ένα εξαιρειτκό άρωμα...

ΥΛΙΚΑ

Για τις πλεξούδες με μαγειρευτό κοτόπουλο

  • 250 γρ. Πλεξούδες MISKO Χρυσή Σειρά
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 260 γρ. κοτόπουλο μπούτι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 120 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε τέταρτα
  • 35 γρ. μπέικον, σε μικρά καρέ
  • 100 γρ. πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 85 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 70 γρ. μαυροδάφνη
  • 150 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 45 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 5 γρ. θυμάρι
  • 2 γρ. δενδρολίβανο
  • 40 γρ. παρμεζάνα
  • λάδι τρούφας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

  • ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΠΟΥΤΙ
  • ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
  • ΜΠΕΪΚΟΝ
  • ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις πλεξούδες με μαγειρευτό κοτόπουλο

  • Αλατίζουμε το κοτόπουλο καλά  από όλες τις  πλευρές.
  • Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και από τις 2 πλευρές.
  • Αποσύρουμε το κοτόπουλο σε ένα σκεύος, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα, για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε το πράσο, το κρεμμύδι και το μπέικον, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε το σκόρδο, και μόλις μυρίσει, ρίχνουμε τη μαυροδάφνη και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Επαναφέρουμε το κοτόπουλο, ρίχνουμε τον ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό, αλατίζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο για περίπου 15 με 20 λεπτά.
  • Σε άφθονο και καλά αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τις Πλεξούδες Χρυσή Σειρά MISKO και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται  στη συσκευασία.
  • Αφού το κοτόπουλο έχει μαγειρευτεί, το αφαιρούμε, ρίχνουμε την κρέμα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να συμπυκνωθεί για 4-5 λεπτά περίπου.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, την παρμεζάνα, το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσουν τα ζυμαρικά και να επικαλυφθούν καλά με τη σάλτσα, για περίπου 1 με 2 λεπτά. Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα βότανα, το λάδι τρούφας, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.
  • Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και προσθέτουμε από πάνω λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ