Δημήτρης Σκαρμούτσος: Δροσερή αγγουροσαλάτα με κοτόπουλο - το ιδανικό φαγητό για τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες

Ένα απλό και ελαφρύ πιάτο

ΥΛΙΚΑ

1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο

3 κ.σ. ξύδι

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.γ. ρίγανη

½  κ.γ.αλάτι

¼  κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

1 κ.γ. αποξηραμένος δυόσμος

3 μέτριου μεγέθους αγγούρια

½ κόκκινο κρεμμύδι

1 κοφτή κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθo

1 φλ. τριμμένη φέτα

Ευχαριστούμε το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Προρεθρμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

2 Κόβουμε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε λεπτές φέτες. Αλατίζουμε ελαφρά και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί.

3 Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά το ξύδι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, 1/2 κ.γ. αλάτι και 1/4 κ.γ. πιπέρι. Προσθέτουμε τον αποξηραμένο δυόσμο.

4 Επάνω στη μαρινάδα τοποθετούμε το κοτόπουλο που έχουμε ετοιμάσει.

5 Κόβουμε το αγγούρι και το κρεμμύδι με τη βοήθεια του κόφτη σπιράλ λαχανικών με 3 λεπίδες. Προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά.

6 Τοποθετούμε το κομμένο αγγούρι και κρεμμύδι πάνω από το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε λίγο πριν το σερβίρισμα.

Για το κόψιμο του αγγουριού χρησιμοποιήθηκε ο κόφτης σπιράλ λαχανικών της Demax από την εταιρία Coozina.

Who is who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America. To 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα. Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Sheraton Hotel ως executive chef, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής. 

Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet. To 2010 και για τρία χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπή στο reality μαγειρικής του Mega Channel «Master Chef» και «Junior Master Chef». Από το 2011 μέχρι το 2015 είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Για τα έτη 2013-2014 συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά συμμετέχει στην εκπομπή «Joy» παρουσιάζοντας το καλό φαγητό της Αθήνας. To 2015 αποφασίζει να δημιουργήσει την επίσημη ιστοσελίδα του dimitrisskarmoutsos.gr για να μπορεί να μοιράζεται τις συνταγές και τις γνώσεις του για την μαγειρική και το καλό φαγητό. Το 2016 είναι πλέον στο Museum Restaurant Στην Κηφισιά. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν τον βρίσκει στα πλατό του Star Channel, ως παρουσιαστή της μαγειρικής εκπομπής «Blind Taste».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ