Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Άκης Πετρετζίκης: Δημιουργεί ακαταμάχητο Gelato φιστίκι - Μια συνταγή που όλοι πρέπει να κρατήσετε!

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης και φύλλα βασιλικού.

 

Συστατικά

  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, + έξτρα, για το σερβίρισμα
  • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 500 γρ. γάλα
  • 115 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 100 γρ. γλυκόζη
  • 50 γρ. γάλα, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • φύλλα βασιλικού, για το σερβίρισμα

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε τα φιστίκια Αιγίνης μαζί με τη ζάχαρη στο μηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να διαλυθούν τα φιστίκια και να δημιουργηθεί μια πάστα. Προσθέτουμε 70 γρ. από το γάλα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

  • Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί με το μείγμα φιστικιού σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να φτάσει τους 85ο C.
  • Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Περνάμε το μείγμα από σίτα, μεταφέρουμε σε ένα μπολ, και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί, για 2-3 λεπτά.
  • Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα σκεπασμένο με μεμβράνη.
  • Αφαιρούμε το μείγμα από το ψυγείο, το μεταφέρουμε στον κάδο της παγωτομηχανής και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1 ώρα ή μέχρι να πήξει το μείγμα.
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης και φύλλα βασιλικού.

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Τοποθετούμε σε ένα μπολ και αποθηκεύουμε στην κατάψυξη.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ