Ο Μίκης Θεοδωράκης κλείνει τα 96 με ευχές αγαπημένων καλλιτεχνών: Πρωτοψάλτη, Στέφανος Κορκολής, Γιώργος Νταλάρας (φωτό)

Έστειλαν τις ευχές τους στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη

Τα γενέθλιά του έχει σήμερα ο μεγάλος συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης που γεννήθηκε στις 29 Ιουλίου του 1925. 

Με αναρτήσεις στους στα social media αγαπημένοι Έλληνες καλλιτέχνες και όχι μόνο στέλνουν τις ευχές τους στον σπουδαίο Μίκη που κλείνει τα 96 του χρόνια.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη δημοσίευσε στο Instagram μια κοινή τους φωτογραφία γράφοντας στο post της: «Χρόνια πολλά αγαπημένε μου φίλε Μίκη !!!! 29/7/1925!!! Σπουδαίος -Σπάνιος -Συγκλονιστικός… Φωτό με θέα την Ακρόπολη αλλά και με την Ακρόπολη της μουσικής μας…

Με τα εμπνευσμένα μουσικά έργα και τα τραγούδια του έχουμε μεταφέρει τον πολιτισμό της Ελλάδας σ όλη τη γη. Εδώ στο σπίτι του τον Απρίλη του 2013

Ο Μίκης ένα Ορμητικό ποτάμι Ιστορίας . Συγκινητικός, αληθινός πηγαίος με τρομερό χιούμορ μας καθήλωσε για άλλη μιά φορά. Σαγαπω μαέστρο μου και σου εύχομαι υγεία και χαρά στη ψυχή ….».

Με μια φωτογραφία θέλησε όμως τα του ευχηθεί και ο Στέφανος Κορκολής που έγραψε στην δική του ανάρτηση: «Σήμερα όλη η γη “τραγουδάει” τις ανυπέρβλητες μελωδίες σου. Χιλιόχρονος αγαπημένε μου δάσκαλε. Ο μαθητής σου ??».

Τα χρόνια πολλά στον σπουδαίο συνθέτη είπε και ο Γιώργος Νταλάρας : «Χρόνια Πολλά Μίκη! Να σε χαιρόμαστε και ο κόσμος όλος».

Συγκινητικά ήταν επίσης τα λόγια της Μαριάννας Β Βαρδινογιάννη που με την σειρά της τίμησε τον μεγάλο καλλιτέχνη, στα γενέθλιά του, με μια κοινή τους φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο αγαπημένος μου Μίκης, ο Μίκης όλων των Ελλήνων γίνεται σήμερα 96 ετών. Το έργο και η έμπνευση, το όραμα και η αγάπη του για την πατρίδα μας, το ταλέντό του και η μεγάλη του καρδιά παραμένουν ένας φωτεινός φάρος, τον οποίο έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Αγαπημένε μου Μίκη, μέσα από την καρδιά μου, σου εύχομαι Χρόνια Πολλά. Είσαι πάντοτε στην καρδιά και στη σκέψη μου ένας πολύτιμος φίλος ,μα πάνω από όλα ένας σπουδαίος Έλληνας. Σε ευχαριστούμε για όλα! Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» έγραψε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ