Καρμοίρης: Δεν απολογούμαι για το σχόλιο - έχω παιδί ΑΜΕΑ, τον άλλο μήνα γίνεται 28 - βιώσαμε τον κοινωνικό ρατσισμό από το πρώτο του βήμα

«Όσοι με γνωρίζουν, δεν ξέρουν το δικό μου δράμα»

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης μίλησε για πρώτη φορά μετά την ανακοίνωση της ΕΡΤ ότι παύει την συνεργασία μαζί του, με τον ίδιο να αναφέρει μεταξύβ άλλων ότι το σχόλιό του δεν ληταν ρατσιτσικό.

Ειδικότερα ο δημοσιογράφος μιλώντας  στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή "Στη Σέντρα" είπε μεταξύ άλλων:

«Δεν αισθάνομαι ενοχή. Το ψυχολογικό και επαγγελματικό σοκ από την ανακοίνωση της ΕΡΤ είναι το λιγότερο. Προφανώς δεν είχα την πρόθεση, τη διάθεση και την έκφραση. Δεν είναι δυνατόν τα "σχιστά μάτια" να παρεξηγηθούν.

Όσοι με γνωρίζουν, δεν ξέρουν το δικό μου δράμα. Από το 1993 έχω ένα παιδί ΑΜΕΑ, που τον άλλο μήνα γίνεται 28. Έχουμε βιώσει κοινωνικό ρατσισμό από το πρώτο του βήμα. Όταν πήγαμε να τον γράψουμε σε δημόσιο ή στο ιδιωτικό σχολείο. Ξέρεις τι μας έλεγαν; Δεν μπορούμε να έχουμε το παιδί σας ανάμεσα στα υπόλοιπα γιατί θα αντιδρούν οι γονείς των άλλων παιδιών.

Εγώ βιώνω στο πετσί μου αυτό το πράγμα και δεν επιτρέπω τη σπίλωση του ονόματός μας. Δεν απολογούμαι, λοιπόν. Όταν περιγράψω έναν άνθρωπο είναι ρατσιστικό, και δεν είναι το "Κορεάτης από την τρίτη φυλή"; Τον είπα σχιστομάτη; Αυτό θα ήταν ρατσιστικό. Βγάζω στην επιφάνεια το προσωπικό μου βίωμα γιατί προσπαθούν να σπιλώσουν το όνομα μου και την οικογένεια μου. Επέλεξαν τον λάθος άνθρωπο για να το πουν».

Υπενθυμίζεται ότι ο αθλητικογράφος  σχολιάζοντας την ήττα του Παναγιώτη Γκιώνη από τον Νοτιοκορεάτη Ζεούνγκ στην πρωινή εκπομπή της Δημόσιας τηλεόρασης εξήρε αρχικά την ικανότητα των Νοτιοκορεατών στο πινγκ πονγκ λέγοντας ότι «δεν παίζονται στο πινγκ πονγκ».

Στη συνέχεια, ωστόσο, ο ίδιος αναρωτήθηκε: «αν είναι σχιστά τα μάτια πώς παρακολουθούν το μπαλάκι που πάει και έρχεται;».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ