Ποια είναι η Ελληνίδα topwoman Βίκυ Κεφαλά - Oρίστηκε ως μία από τους 12 ''σοφούς'' στην επιτροπή επενδύσεων του InvestEU

Δείτε το πλούσιο βιογραφικό της... 

Την Τρίτη 27 Ιουλίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διόρισε 12 εξωτερικούς εμπειρογνώμονες ως μέλη της Επιτροπής Επενδύσεων του ταμείου InvestEU, για τετραετή θητεία.

Τα 12 μέλη της Επιτροπής Επενδύσεων —τέσσερα μόνιμα και οκτώ μη μόνιμα μέλη— επιλέχθηκαν και διορίστηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατόπιν σύστασης του διοικητικού συμβουλίου του InvestEU.

Διαθέτουν ευρεία γνώση σε σχετικά πεδία και τομείς που καλύπτει το πρόγραμμα InvestEU. Η Επιτροπή Επενδύσεων θα έχει ισόρροπη εκπροσώπηση των φύλων και θα περιλαμβάνει μέλη από όλη την ΕΕ, ώστε να διαθέτει βαθιά γνώση των γεωγραφικών αγορών της ΕΕ.

Ο διορισμός της ανεξάρτητης Επιτροπής Επενδύσεων αποτελεί ένα ακόμη ορόσημο προς την υλοποίηση του προγράμματος InvestEU, το οποίο θα παράσχει στην ΕΕ καίριας σημασίας μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση, προσελκύοντας τις απαραίτητες ιδιωτικές επενδύσεις για τη στήριξη της βιώσιμης ανάκαμψης και συμβάλλοντας στην οικοδόμηση μιας πιο πράσινης, ψηφιακής και ανθεκτικής ευρωπαϊκής οικονομίας.

Η Επιτροπή Επενδύσεων λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με τη χορήγηση εγγυήσεων της ΕΕ σε επενδυτικές και χρηματοδοτικές δραστηριότητες, τις οποίες προτείνουν οι εταίροι υλοποίησης στο πλαίσιο του προγράμματος InvestEU.

Η Επιτροπή Επενδύσεων διαθέτει πλήρη ανεξαρτησία και λαμβάνει τις αποφάσεις της με βάση το έντυπο αίτησης εγγύησης και τον πίνακα αποτελεσμάτων που παρέχουν οι εταίροι υλοποίησης, ώστε να διασφαλίζεται η συμμόρφωση με τον κανονισμό InvestEU και τις επενδυτικές κατευθυντήριες γραμμές.

Η Επιτροπή Επενδύσεων θα λειτουργεί με τέσσερις συνθέσεις, οι οποίες αντιστοιχούν στα τέσσερα σκέλη πολιτικής του προγράμματος InvestEU: βιώσιμες υποδομές, έρευνα, καινοτομία και ψηφιοποίηση, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κοινωνικές επενδύσεις και δεξιότητες.

Ποια είναι η Βίκυ Κεφαλά που ορίστηκε στην Επιτροπή

Η Βίκυ Δ. Κεφαλά έχει γεννηθεί το 1969 στη Νέα Υόρκη, όπου και έχει σπουδάσει Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο CITY UNIVERSITY OF NEW YORK (Βachelor of Αrts), ενώ έχει κάνει και Μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΒΑ) στα ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ στο PACE UNIVERSITY, επίσης στη Νέα Υόρκη.

Στην Αμερική έχει διατελέσει Σύμβουλος Διοίκησης Επιχειρήσεων για συστήματα λογιστικής και οικονομικής πληροφόρησης, ενώ στην Ελλάδα έχει εργαστεί σε θέσεις ευθύνης της οικονομικής διεύθυνσης των εταιριών, BP (British Petroleum), Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) και Ελλάκτωρ. Από το 2012, είναι Επικεφαλής Επενδυτικών και Αναπτυξιακών Έργων στην CCC (Consolidated Contractors Company), μια από τις 20 μεγαλύτερες διεθνείς κατασκευαστικές στον κόσμο.

Τα τελευταία 15 χρόνια, η εμπειρία της επικεντρώνεται στο χώρο της ανάπτυξης και χρηματοδότησης έργων υποδομής χωρίς ή με περιορισμένη αναγωγή (Project Finance), όπου έχει συμμετάσχει σε πληθώρα διαγωνισμών και υλοποιημένων έργων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με εγχώρια και διεθνή κοινοπρακτικά σχήματα και με σύνθετες χρηματοδοτικές δομές σε συνεργασία με εμπορικές και αναπτυξιακές τράπεζες, επενδυτικά κεφάλαια και οργανισμούς εξαγωγικών πιστώσεων.

Η κα Κεφαλά συμμετέχει στην ομάδα ειδικών σε θέματα Έργων ΣΔΙΤ & Παραχώρησης που λειτουργεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη και συνεισφέρει ενεργά σε θέματα διασφάλισης διαφάνειας κατά τη δημοπράτηση έργων αλλά και δημιουργίας προτύπων πιστοποίησης, τόσο των έργων όσο και των αρχών που τα δημοπρατούν.

Πρόσφατη ομιλία και παρουσίαση της κα Κεφαλά για τη σημασία και συμβολή του μοντέλου παραχώρησης και συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα στη χρηματοδότηση αναγκαίων έργων υποδομής, στα πλαίσια σχετικής δημόσιας διαβούλευσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=1&ved...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ