Ντίνα Νικολάου: Μπισκοτογλυκό ψυγείου με δύο σοκολάτες - είναι γρήγορο, απολαυστικό & θα ξετρελάνει σίγουρα τα πιτσιρίκια σας

Αφήστε το να παγώσει καλά για να σφίξουν οι κρέμες του πριν το σερβίρετε

ΥΛΙΚΑ

1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ με επικάλυψη σοκολάτα
1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
2 κουτ. σούπας κονιάκ

Για την κρέμα με σοκολάτα κουβερτούρα

½ φλιτζ. τσαγιού νερό
250 γρ. βούτυρο
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 52% κακάο
5 κουτ. σούπας κακάο σε σκόνη
100 γρ. ζάχαρη

Για την σαντιγί με σοκολάτα γάλακτος

500 γρ. κρέμα κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων
Για το πασπάλισμα
1 φλιτζ. τσαγιού τρίμμα σοκολάτας κουβερτούρας ή χρωματιστά κουφετάκια

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1 Σε μια κατσαρολίτσα βάζω όλα τα υλικά της κρέμας με κουβερτούρα και τα αφήνω πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις γίνουν μια ωραία κρέμα αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω τη κρέμα να κρυώσει ελαφρώς.

ΒΗΜΑ 2 Λιώνω σε μπεν μαρί τη σοκολάτα γάλακτος.

ΒΗΜΑ 3 Χτυπάω την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με τη ζάχαρη άχνη. Mόλις αφρατέψει και γίνει σαντιγί αποσύρω από το μίξερ και προσθέτω τη λιωμένη σοκολάτα γάλακτος. Aνακατεύω μαλακά. Αν θέλω, μεταφέρω τη σαντιγί σε κορνέ για μεγαλύτερη ευκολία.

ΒΗΜΑ 4 Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το γάλα με το κονιάκ. Παίρνω ένα πυρέξ και στρώνω τα μπισκότα που τα έχω βυθίσει για λίγα δευτερόλεπτα, στο μίγμα γάλα-κονιάκ. Απλώνω πάνω το μισό από το μίγμα με τη κρέμα κουβερτούρας. Συνεχίζω με μια στρώση μπισκότα, πάλι περασμένα από το μίγμα γάλα-κονιάκ. Απλώνω πάνω από τα μπισκότα την υπόλοιπη κρέμα.

ΒΗΜΑ 5 Τελειώνω με τη σοκολατένια σαντιγί που τη στρώνω με ένα κουτάλι ή αν την βάλω σε κορνέ, δημιουργώ ωραίες ροζέτες. Πασπαλίζω με τη τριμμένη σοκολάτα ή τα χρωματιστά κουφετάκια και βάζω το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει για 4-5 ώρες.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ