Μπράβο Γιάννη! Όλα όσα είπε ο Αντετοκούνμπο φτάνοντας στην Αθήνα – Δίνει μαθήματα ήθους – Με το τρόπαιο του NBA μαζί! – «Θα το πάμε στα Σεπόλια»

Ο σούπερ σταρ του NBA δεν δίστασε να αναφερθεί και στον Έλληνα πρωταθλητή της άρσης βαρών Θοδωρή Ιακωβίδη

Οι πρωταθλητές του NBA έφτασαν στην Αθήνα και έκαναν τις πρώτες τους δηλώσεις σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν.

Μεταξύ άλλων ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανέφερε: «Μακάρι να είμασταν τώρα στο Τόκιο και όχι εδώ. Όποτε μας καλεί η Εθνική θα είμαστε εκεί. Επίσης, δεν είμαι το πρόσωπο του NBA. Δεν θέλω και να είμαι γιατί δεν είμαι Αμερικάνος. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες πάντως ήθελα πάρα πολύ να παίξω. Θέλουμε να τη βοηθήσουμε με κάθε τρόπο αλλά προς το παρόν είναι ακόμα μακριά. Θέλω όμως πάρα πολύ να κερδίσω κάτι με τη χώρα μου».

Ενώ σε σχέση με την τεράστια νίκη που κατάφερε είπε συμφωνα με το ertnews.gr ότι: «Είχα μια στιγμή που έκατσα και προσπάθησα να αναλογιστώ τι έχει συμβεί. Όπως είπα το συναίσθημα είναι εθιστικό. Μ’ αρέσει να παίζω υπό πίεση και ενώ η μπάλα είναι βαριά. Δεν θα πω ότι αυτό δεν είναι κανονική πίεση αλλά έχω μεγαλώσει μέσα στην πίεση. Το απολάμβανα καθ’ όλη την διάρκεια των αγώνων. Αλλά λίγο μετά σκέφτεσαι “τι ακολουθεί;”. Δεν θα σταματήσω να παίζω μπάσκετ αύριο. Επομένως αυτός είναι ο επόμενος στόχος, να το ξανακάνουμε. Αυτός είμαι ως άνθρωπος. Κερδίσαμε ένα ματς, μια σειρά, ένα πρωτάθλημα… μπορούμε να το ξανακάνουμε; Είδα τόσο χαρούμενο τον Θανάση, τους φίλους μου και όλους όσους ήταν γύρω μου που θέλω να το ξανακάνω και γι' αυτούς. Για να τους ξαναδώ έτσι. Δεν θέλω να απογοητεύω τους γύρω μου».

Με τεράστια χαμόγελα και κάνοντας αστεία ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ως πρωταθλητής του NBA έφερε το τρόπαιο στη χώρα

«Είμαι χαρούμενος που φέραμε στην Ελλάδα ένα από τα μεγαλύτερα κύπελλα στον κόσμο. Θα το πάμε στα Σεπόλια, θα το πάμε στου Ζωγράφου» είπε μεταξύ άλλων και μαζί με τον αδερφό του κατά το κλείσιμο της συνέντευξης έδωσε στα Σεπόλια, στο γήπεδο από όπου ξεκίνησε ραντεβού για “μπασκετάκι” με παιδιά που αγαπούν το άθλημα. «Αρκεί να φοράμε όλοι μάσκες», είπε γελώντας.

«Με μάσκες και πολύ προσεκτικά, θα βρούμε μια ώρα που θα κατέβουμε στα Σεπόλια όλοι μαζί. Αυτό είναι για τα παιδιά, στις επόμενες ημέρες που θα είμαστε εδώ. Θα είμαστε εκεί με το τρόπαιο μαζί μας να βγάλουμε φωτογραφίες και να παίξουμε μπασκετάκι. Θα πάμε να το χαρούν τα παιδιά και οι άνθρωποι εκεί κάτω στη γειτονιά», πρόσθεσε.

Τα παλιά γήπεδα με τις τέσσερις μπασκέτες και το τσιμεντένιο παρκέ, όπως αναφέρει το ertnews.gr, στο οποίο ο Έλληνας μπασκετμπολίστας έβαλε τα πρώτα του καλάθια, ανακαινίζονται ριζικά. Αποκτούν σύγχρονο εξοπλισμό και κατάλληλες υποδομές, ώστε να εμπνεύσουν και άλλους νέους να πιστέψουν στο όνειρό τους, ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξε ο Γιάννης. Ήδη έχουν ένα εμβληματικό mural του πρωταθλητή του ΝΒΑ. Το μονο που έλειπε ήταν ο ίδιος ο Γιάννης…  Ιδού λοιπόν και ο Γιάννης. Ραντεβού στα Σεπόλια πια…

Τέλος, ο σούπερ σταρ του NBA στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» δεν δίστασε να αναφερθεί, σύμφωνα με το ertnews.gr, και στον Έλληνα πρωταθλητή της άρσης βαρών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για τον Θοδωρή Ιακωβίδη:

«Είναι βαρύ αυτό που περνάς όταν είσαι αθλητής. Δεν το συζητάνε πολύ οι περισσότεροι γιατί δεν θα τους υποστηρίξει κανείς και θα πει απλά “σκάσε και συνέχισε να παίζεις”. Είναι πολύ δύσκολο και πολύ βαρύ. Εγώ χάρηκα που βγήκε και έκλαψε και είπε ακριβώς πώς ένιωθε. Κι εγώ πάρα πολλά βράδια ήμουν σε αντίστοιχη κατάσταση. Έχω πολλούς ανθρώπους που είναι δίπλα μου και με στηρίζουν και μου δίνουν ώθηση να συνεχίσω.

Ήθελα να είμαι δίπλα του παρότι δεν τον ξέρω και όταν μιλήσαμε του είπα πως θα είμαι δίπλα του. Αυτά τα βάρη δεν πρέπει να τα σηκώνουμε μόνοι μας. Πρέπει να χτίζεις τους ανθρώπους δίπλα σου, όχι να τους γκρεμίζεις. Και για τον Καλαϊτζάκη για παράδειγμα που έγινε ντραφτ. Φεύγει ένα παιδί από την Ελλάδα και έρχεται στο Μιλγουόκι. Πρέπει να τον στηρίξουμε και να είμαστε δίπλα του». 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ