Ολυμπιακοί Αγώνες - Τόκιο 2021: Συρτάκι και Ζορμπά στο Τόκιο για τον Μίλτο Τεντόγλου - Η συγκίνηση της μητέρας του (φωτό -βίντεο)

Η απονομή του μεταλλίου...

Ο Μίλτος Τεντόγλου συγκλόνισε όλη την Ελλάδα με το έκτο και τελευταίο άλμα του στον τελικό του μήκους, που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και μετά τον αγώνα του έμοιαζε να μην... πιστεύει κι ο ίδιος το πώς εξελίχθηκε η σειρά των αλμάτων. Ο 23χρονος πρωταθλητής από τα Γρεβενά τόνισε πως τα πρώτα πέντε άλματά του «ήταν χάλια», όμως στο τέλος έκανε αυτό που έπρεπε για να τερματίσει στην πρώτη θέση, συμπληρώνοντας πως ήταν «τυχερός».

«Δεν το περίμενα να κερδίσω, ειδικά έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας. Ημουν τυχερός σήμερα, αλλά και άτυχος μαζί, γιατί δεν έκανα καθόλου καλά άλματα στην αρχή. Δεν ξέρω γιατί ήταν έτσι οι πρώτες πέντε προσπάθειές μου. Ήταν... χάλια. Δεν ξέρω τι έπαθα. Σαν να είχαν αγχωθεί, δεν ξέρω....

 

 

Στο τέλος έκανα ακριβώς την ίδια επίδοση με τον πρώτο. Σήμερα ο Χουάν Μιγκέλ Ετσεβερία ήταν καλύτερα από μένα, νιώθω λίγο κάπως που κέρδισα. Νιώθω τυχερός.

 

 

Απλά προσπάθησα να κάνω ένα απλό αλματάκι. Στις προηγούμενες προσπάθειες προσπαθούσα μάλλον πολύ, σκεφτόμουν περίεργα, δεν μπορούσα να το βρω. Έτρεξα νορμάλ, έκανα ένα αλματάκι κι έγινε» τόνισε αρχικά ο Έλληνας πρωταθλητής και χρυσός Ολυμπιονίκης στην κάμερα της ΕΡΤ και πρόσθεσε για τη συζήτηση που είχε με τον Γκρεγκ Ράδερφορντ: «Μου είπε πολλά μπράβο, ότι ήταν καταπληκτικό άλμα και χειροκροτούσε για μένα».

Στο τέλος, ο Τεντόγλου δήλωσε... άγνοια για την ώρα της απονομής των μεταλλίων. «Το απόγευμα είναι; Τι ώρα; Δεν νιώθω τίποτα αυτή την στιγμή» είπε χαμογελώντας, μετά τον σπουδαίο αγώνα του.

Αμέσως μετά την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου, ακούστηκε από τα μεγάφωνο το παραδοσιακό συρτάκι.

 

 

Συγκινημένη η μητέρα του

Συγκινημένη από την επιτυχία του ήταν και η μητέρα του Ολυμπιονίκη, η οποία μετά το τέλος του αγώνα επισκέφθηκε τον χώρο του πάρκου, όπου έγινε δεκτή με επευφημίες από τους κατοίκους των Γρεβενών και ενώ δέχθηκε τις ευχές και τα συγχαρητήρια από τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους.

 

 

Στις πρώτες δηλώσεις της, στην κάμερα της ΕΡΤ, η μητέρα του Μίλτου Τεντόγλου τόνισε ότι δεν έχει καταφέρει ακόμα να μιλήσει με τον γιο της, ωστόσο, η ίδια δηλώνει "χαρούμενη" και "ευτυχισμένη". "Έπειτα από όλη την ένταση και το προηγούμενο διάστημα και στον αγώνα, είμαι έτοιμη να καταρρεύσω και να βάλω τα κλάματα από τη χαρά και τη συγκίνηση...", είπε η μητέρα του Ολυμπιονίκη στο μήκος, που "πέταξε" την Ελλάδα στα ουράνια.

"Αυτό το άλμα το περίμενα, όπως περίμενα και το 'χρυσό'. Δεν το λέγαμε, αλλά μέσα μου πίστευα εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι θα τα καταφέρει...", είπε και πρόσθεσε ότι "καρδιοχτυπήσαμε πάρα πολύ και στο τέλος ουρλιάζαμε από τη χαρά μας".

Δείτε φωτό στο slide show 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ