Κοριτσάκι γεννήθηκε με 4 πόδια! Διαχώρισαν βρέφος από το δίδυμο αδερφάκι του που ποτέ δεν απέκτησε κεφάλι (φωτό – βίντεο)

Μια ομάδα γιατρών στη Σαουδική Αραβία κατάφερε να διαχωρίσει ένα βρέφος από το παρασιτικό δίδυμό του

Η Αΐσα Άχμαντ Σαΐντ από την Υεμένη γεννήθηκε πλήρως ανεπτυγμένη, όμως με μια μεγαλύτερη λεκάνη και ένα επιπλέον ζευγάρι κάτω άκρων, ανάφερε η εφημερίδα Arab News.

Συνολικά 25 μέλη του ιατρικού προσωπικού, μεταξύ αυτών γιατροί, νοσηλευτές και τεχνικοί, συμμετείχαν στην επέμβαση, που διήρκησε 7 ώρες και 45 λεπτά, σύμφωνα με το κρατικό κέντρο King Salman Humanitarian Aid & Relief Center.

«Η επέμβαση πήγε πολύ καλά[…]. Ο συντονισμός των μελών της ομάδας ήταν εξαιρετικός», σημείωσε ο γιατρός Αμπντάλαχ αλ Ραμπίαχ, επικεφαλής της ομάδας.

«Το μωρό ξύπνησε και άνοιξε τα μάτια[…], αντέδρασε στην επαφή με τη μητέρα του μόλις βγήκε από την αίθουσα του χειρουργείου. Είμαστε χαρούμενοι, γιορτάζουμε την 50η επιτυχία και θα συνεχίσουμε να βοηθάμε όσους μας έχουν ανάγκη», συμπλήρωσε.

Το παρασιτικό δίδυμο, γνωστό επίσης με τον όρο «fetus in fetu», είναι μια ανωμαλία δίδυμης κύησης που πολλές φορές ανιχνεύεται πριν τη γέννηση από τον υπέρηχο.

Όμως, σε ορισμένες περιπτώσεις δεν γίνεται αντιληπτή και το παιδί μεγαλώνει με το παρασιτικό έμβρυο του διδύμου του. Μόλις ανακαλυφθεί, είναι αναγκαία μια χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεσή του.

Το SPA, κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας, μετέδωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, πως η Αΐσα προέρχεται από την επαρχία Αλ Μάχρα στην Υεμένη, που μαστίζεται από τον πόλεμο και τη σοβαρή ανθρωπιστική κρίση.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ