Καίγεται η Αρχαία Ολυμπία: Η φωτιά κατευθύνεται στον αρχαιολογικό χώρο - Μήνυμα του 112 για εκκένωση των οικισμών (φωτό - βίντεο)

Πολλά τα πύρινα μέτωπα...

Μία νέα φωτιά εκδηλώθηκε στην Ηλεία και συγκεκριμένα στην περιοχή Μιράκα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, που βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο από το πύρινο μέτωπο που είναι σε εξέλιξη στην Ηράκλεια.

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Ηράκλεια, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία.

 

 

Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 31 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

 

 

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης αναφέρει το ΑΠΕ.

 

 

Μήνυμα του 112 για εκκένωση των οικισμών Πελόπιο, Πλάτανο, Κοσκινά, Μάγειρα, Κλαδέο, Καυκωνιά και Χελιδόνι λόγω της πυρκαγιάς στην Αρχαία Ολυμπία

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στους οικισμούς Πελόπιο Πλάτανο, Κοσκινά, Μάγειρα, Κλαδέο να εκκενώσουν προς Πύργο μέσω Ε.Ο. Τρίπολης Ολυμπίας, ενώ όσοι βρίσκονται στην Καυκωνιά ή Χελιδόνι να εκκενώσουν προς Λάλα.

 

 

 

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στο Πελόπιο, Πλάτανο, Κοσκινά, Μάγειρα, Κλαδέο εκκενώστε τώρα προς Πύργο μέσω Ε.Ο Τρίπολης Ολυμπίας.

Αν βρίσκεστε στην Καυκωνιά ή Χελιδόνι εκκενώστε τώρα προς Λάλα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας.

Νωρίτερα το τοπικό μέσο ililive έκανε λόγο για εγκλωβισμένους σε στάβλο στο Πελόβιο, σημειώνοντας πως πρόκειται για έναν πατέρα ΑμΕΑ, μαζί με τον γιο του. Παράλληλα φαίνεται πως η φωτιά έχει ήδη κάψει σπίτια στο Πελόπιο, το Πουρνάρι και τον Πλάτανο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ