Vintage Pics: Παρίσι 1966 & οι δρόμοι με τα "κόκκινα φανάρια" - Η σκοτεινή πλευρά της πόλης του φωτός σε 40 σπάνια κλικς

Η ιστορία της πορνείας στο Παρίσι 

Η πορνεία στο Παρίσι, τόσο η πορνεία δρόμου όσο και η πορνεία σε "σπίτια"  έχει μακρά ιστορία, αλλά και τη δική της νεωτερικότητα στη γαλλική πρωτεύουσα.

Οι ιερόδουλες είναι ως επί το πλείστον γυναίκες αλλά συχνά βλέπουμε  και τρανς άτομα και άνδρες, να εκδίδονται.

Από το 1960, στις συζητήσεις για την πορνεία στη Γαλλία, η «κατάργηση» χρησιμοποιήθηκε ως όρος  για να αναφέρεται τόσο στην κατάργηση νόμων και κανονισμών που κάνουν οποιαδήποτε διάκριση μεταξύ κάποιου που ασχολείται με την πορνεία και του γενικού πληθυσμού, όσο και στην ίδια την κατάργηση της πορνείας.

Εκείνη την εποχή, τα αρχεία της αστυνομίας για τις πόρνες καταστράφηκαν τελικά, αναφέρει το Vintage Every Day, που δημοσιεύει 40 σπάνιες φωτογραφίες από τα "κόκκινα φανάρια" του Παρισιού.

Ωστόσο, η εφαρμογή του νόμου  διέφερε σημαντικά σε τοπικό επίπεδο, αν και η πορνεία ήταν σπάνια σαν αναφορά  στην πολιτική ατζέντα τα επόμενα 30 χρόνια.

Εξαίρεση αποτέλεσαν οι διαδηλώσεις των κινημάτων για τα δικαιώματα των ιερόδουλων ενάντια στην αστυνομική παρενόχληση το 1975 και οι περιοδικές εκκλήσεις μεμονωμένων πολιτικών για το άνοιγμα των «σπιτιών».

Ένα από τα πιο διάσημα σπίτια στο Παρίσι,  τη δεκαετία του 60 ήταν αυτό της Madame Claude.

Στην "high society" πελατεία της, περιλαμβάνονται πολιτικοί, ζωγράφοι, σταρ του Χόλιγουντ ακόμα και βασιλιάδες.


 

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ