Peter Phillips: Ο εγγονός του Πρίγκιπα Φίλιππου αποκαλύπτει το πιο τραγικό σημείο στο πένθος & ραγίζει καρδιές- "Δεν μπορούσαμε να παρηγορήσουμε τη βασίλισσα με μια αγκαλιά" (φώτο)

Η βασίλισσα έπρεπε να είναι μόνη στην κηδεία αυτή την πιο δύσκολη ώρα 

Ο Peter Phillips μίλησε για την απώλεια του Δούκα του Εδιμβούργου, λέγοντας ότι το να μην μπορεί να αγκαλιάσει τη γιαγιά του, τη βασίλισσα, ήταν ένα από τα πιο σκληρά σημεία, στο πένθος.

Σε μια νέα συνέντευξη στο BBC, ο μεγαλύτερος εγγονός του μονάρχη περιέγραψε τον αείμνηστο πρίγκιπα Φίλιππο ως «ένα εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο στη ζωή μας».

Ο γιος της πριγκίπισσας Άννας,  είπε ότι πολλές οικογένειες που είχαν χάσει κάποιον κατά τη διάρκεια της πανδημίας θα ήξεραν πόσο δύσκολο ήταν να παρηγορήσουν τα θλιμμένα αγαπημένα τους πρόσωπα.

"Οι σκέψεις όλων μας ήταν  στη γιαγιά μου. Προσπαθούμε να την στηρίξουμε όσο μπορούμε", είπε.

"Όλοι είδαν την εικόνα της βασίλισσας να κάθεται μόνη της στην κηδεία.

Θα ήταν το ίδιο για οποιαδήποτε άλλη οικογένεια, το πιο δύσκολο είναι να μην μπορείς να παρηγορήσεις με μια αγκαλιά τους πιο κοντινούς συγγενείς του ανθρώπου που έχει χαθεί.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε σε ηλικία 99 ετών στο Κάστρο του Ουίνδσορ στις 9 Απριλίου.

Η βασίλισσα έπρεπε να καθίσει μόνη της στην κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου εν μέσω οδηγιών για τον COVID

Ο Peter Phillips  περπάτησε μαζί με τα ξαδέλφια του Πρίγκιπα Γουίλιαμ και Πρίγκιπα Χάρι στην νεκρώσιμη ακολουθία στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ.

Αποτίοντας φόρο τιμής στον αείμνηστο παππού του είπε σύμφωνα με το Hello: «Αν και ήταν 99 ετών, έζησε μια αξιόλογη ζωή και νομίζω ότι αν κάποιος από εμάς μπορεί να ζήσει ακόμη και τη μισή ζωή που έκανε, θα ήμασταν όλοι εξαιρετικά ευτυχισμένοι».

Και συνέχισε: «Ασφαλώς ήταν σύμβολο για τις ζωές μας  και νιώθουμε λύπη που τον χάσαμε, φυσικά μας λείπει».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ