Μαραθώνας: Η φωτιά κυκλώνει τη λίμνη - Σε λειτουργία η τηλεφωνική υπηρεσία 1110 για πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα

Έκκληση Πατούλη για περισσότερα εναέρια μέσα κατάσβεσης στα πύρινα μέτωπα της Αττικής

Σε λειτουργία τέθηκε η τηλεφωνική υπηρεσία 1110, της Περιφέρειας και του ΙΣΑ για τους πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα από τις καταστροφικές φωτιές που μαίνονται στην Αττική.

Οι πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, θα έχουν τη δυνατότητα μέσω της γραμμής 1110 να λαμβάνουν οδηγίες από τους αρμόδιους γιατρούς.

Την ίδια στιγμή έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα κατάσβεσης στα πύρινα μέτωπα της Αττικής πριν από το μεσημέρι, κάνει ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, δεδομένης της μετεωρολογικής πρόβλεψης για ενίσχυση της έντασης των ανέμων στα 6-7 μποφόρ.

Η φωτιά κατευθύνεται προς τη λίμνη του Μαραθώνα

Από την δεξιά πλευρά της Εθνικής Οδού, περίπου 300 μέτρα από τα διόδια, ένα μέτωπο κατευθύνεται προς τη λίμνη του Μαραθώνα όπου κυρίως υπάρχουν κτήματα, θερμοκήπια, εγκαταστάσεις αγροτικών καλλιεργειών κλπ, χωρίς σημαντικό αριθμό κατοικιών. Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας μας ενημερώνει, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από την πυρκαγιά ούτε στο Καπανδρίτι ούτε στο Πολυδένδρι και ότι στην Δροσοπηγή επιχειρούσαν από το πρωί 3 αεροσκάφη τύπου Έρικσον.

Ο περιφερειάρχης αναφερόμενος στην επικινδυνότητα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στις κατοικημένες περιοχές, μας ενημερώνει ότι όλοι σχεδόν οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν έγκαιρα και καλεί όσους παραμένουν προσπαθώντας να διασώσουν ό,τι μπορούν από το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας να υπακούουν στις σχετικές εντολές της Πολιτικής Προστασίας, της Αστυνομίας και όσων επιχειρούν για την ασφάλειά τους.

«Κανείς δεν μπορεί να προστατέψει τίποτα με τέτοιες εστίες. Σημασία έχει η ανθρώπινη ζωή, για τα υπόλοιπα και την αποκατάσταση των πληγών θα ενσκήψει η πολιτεία την επόμενη ημέρα».

Επίσης απευθύνει έκκληση στους πολίτες και ιδιαίτερα σε όσους έχουν επιβαρυμένη υγεία να μην καταπονούνται σωματικά και να προφυλάσσονται από τη βεβαρημένη ατμοσφαιρική ρύπανση. Υπενθυμίζει ότι ενεργοποίησε το Παρατηρητήριο ατμοσφαιρικών ρύπων και ανακοίνωσε την επαναλειτουργία της τηλεφωνικής υπηρεσία 1110, της Περιφέρειας και του ΙΣΑ για τους πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα, προκειμένου να λαμβάνουν οδηγίες από αρμόδιους γιατρούς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ