Τόκιο 2020 - Πόλο: Η Ελλάδα εξασφάλισε το ασημένιο μετάλλιο - Οι συγκλονιστικές δηλώσεις του αρχηγού της Εθνικής (φωτό & βίντεο)

Στόχος είναι το χρυσό!

Η Εθνική Ομάδα Πόλο με «γρανιτένια» άμυνα και κορυφαίο τον Στέλιο Αργυρόπουλο, δεν βρέθηκε ποτέ πίσω στο σκορ και ξέφυγε στο τελευταίο οκτάλεπτο, φτάνοντας στον ιστορικό θρίαμβο στον αγώνα με την Ουγγαρία.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου εξασφάλισε το ασημένιο μετάλλιο με την δεύτερη νίκη της επί των Μαγυάρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην Ιστορία της σε τελικό παρόμοιας διοργάνωσης.

 

 

Η επιτυχία είναι δεδομένη, αλλά η δουλειά δεν έχει τελειώσει. Το πρωί της Κυριακής (8/8, 10:30), με αντίπαλο τη Σερβία ή την Ισπανία, η ελληνική ομάδα θα επιδιώξει να ανέβει στην κορυφή του Εβερεστ και δεν υπάρχει πλέον κανείς που να αμφισβητεί ότι μπορεί να το κάνει.

ΝΙΚΟΣ ΖΑΓΚΑΣ / EUROKINISSI

Βλάχος: «Δεν τελειώσαμε, θέλουμε το χρυσό»

 

Εμφανώς συγκινημένος μετά τον θρίαμβο της εθνικής υδατοσφαίρισης ανδρών επί της Ουγγαρίας και την πρόκριση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ο Θοδωρής Βλάχος τόνισε ότι η αποστολή της ελληνικής ομάδας δεν έχει τελειώσει, αφού στόχος πλέον είναι το χρυσό μετάλλιο. «Ηταν το απωθημένο μου να ζήσω έναν τελικό μεγάλης διοργάνωσης», τόνισε βουρκωμένος ο ομοσπονδιακός τεχνικός, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους ανθρώπους που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα.

ΝΙΚΟΣ ΖΑΓΚΑΣ / EUROKINISSI

 

ΝΙΚΟΣ ΖΑΓΚΑΣ / EUROKINISSI

 

ΝΙΚΟΣ ΖΑΓΚΑΣ / EUROKINISSI

«Είμαστε μακριά, αλλά παρακολουθούμε τι συμβαίνει. Εμείς εδώ ζούμε το όνειρό μας, το κάνουμε πραγματικότητα, αλλά πολλά όνειρα και πολλές θυσίες συμπολιτών μας έχουν χαθεί. Δεν ξέρω αν μπορέσαμε με αυτή τη νίκη να δώσουμε λίγη χαρά σε κάποιους ανθρώπους», ανέφερε ο Βλάχος στην κάμερα της ΕΡΤ και συνέχισε: «Δεν συγκρίνονται τα συναισθήματα, η ζωή είναι σκληρή

. Σε εμάς αυτές τις τελευταίες 20 ημέρες η ζωή μας φέρεται με τον καλύτερο τρόπο και κάνουμε πραγματικότητα το όνειρό μας. Επιτρέψτε μας να είμαστε χαρούμενοι και να ζήσουμε αυτό που περιμέναμε χρόνια. Αυτή τη στιγμή την περίμενε χρόνια όλο το ελληνικό πόλο. Στα επτά χρόνια που είμαι προπονητής σε αυτή την ομάδα, έχουμε βρεθεί 3-4 φορές σε αυτή τη θέση (σ.σ. στον ημιτελικό) και ήταν το απωθημένο μου να ζήσω έναν τελικό μεγάλης διοργάνωσης. Τελικά, η μοίρα που επιφύλαξε να ζήσω έναν τελικό της μεγαλύτερης διοργάνωσης, των Ολυμπιακών Αγώνων». 

 

 

Η εθνική πριν το Τόκιο δεν είχε νικήσει ποτέ την Ουγγαρία σε Ολυμπιακό τουρνουά, αλλά στην Ιαπωνία το πέτυχε δύο φορές. «Στον αθλητισμό δεν υπάρχει "ποτέ", υπάρχει προσπάθεια και αξία. Τα παιδιά άξιζαν να κρεμάσουν ένα μετάλλιο Ολυμπιακών Αγώνων στο στήθος τους και να παίξουν σε ένα μεγάλο τελικό. Κερδίσαμε την Ουγγαρία, μια υπερδύναμη, δεύτερη φορά σε ένα τουρνουά, με αυτοθυσία, με ψυχή, με καρδιά, με τακτική, με εγάλες άμυνες και μεγάλα γκολ», υπογράμμισε ο ομοσπονδιακός προπονητής.

ΝΙΚΟΣ ΖΑΓΚΑΣ / EUROKINISSI

ΝΙΚΟΣ ΖΑΓΚΑΣ / EUROKINISSI

Οσο για τον τελικό της Κυριακής, ο Θοδωρής Βλάχος ήταν ξεκάθαρος: «Δεν τελειώσαμε, θέλουμε το χρυσό. Θέλουμε να σηκώσουμε τη σημαία ψηλά και να ακουστεί ο ύμνος. Εδώ που φτάσαμε, δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. Αυτό που καταφέραμε πρώτη φορά θα το πανηγυρίσουμε μία, δύο, τρεις ώρες, αλλά μετά θα βρούμε τον τρόπο να ηρεμήσουμε και να σκεφτούμε τον αντίπαλό μας. Είναι η πρώτη μας φορά σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης, δεν θα αφήσουμε να πάει χαμένη αυτή η στιγμή».

Σε κλάματα από τη χαρά του ξέσπασε ο προπονητής της Εθνικής μας Θοδωρής Βλάχος μετά την τεράστια επιτυχία της Ελλάδας!

 

 

Φουντούλης: «Ζητώ συγγνώμη για τη χαρά μας»

«Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για τη χαρά που δείχνουμε και τον ενθουσιασμό που έχουμε, αλλά αγωνιζόμαστε όλη μας τη ζωή για να πραγματοποιήσουμε αυτό το όνειρο, οπότε -με όλο το σεβασμό- θα πανηγυρίσουμε όσο μπορούμε». Λόγια βγαλμένα από το στόμα και την ψυχή του Γιάννη Φουντούλη, λίγα λεπτά μετά το θρίαμβο της εθνικής υδατοσφαίρισης επί της Ουγγαρίας και την πρόκριση στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά του Τόκιο.

ΝΙΚΟΣ ΖΑΓΚΑΣ / EUROKINISSI

«Ολοι έχουμε επηρεαστεί πάρα πολύ με ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας, με το πόσο πόνο έχει προκαλέσει στους Ελληνες όλο αυτό που γίνεται με τις φωτιές. Δεν μπορώ να αφιερώσω τη σημερινή εμφάνιση στους ανθρώπους αυτούς, γιατί εμείς εδώ παίζουμε πόλο, ενώ πίσω στη χώρα μας κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, καταστρέφονται περιουσίες και δεν νομίζω ότι μία νίκη μπορεί να απαλύνει τον πόνο αυτών των ανθρώπων. Πραγματικά μας θλίβει πάρα πολύ, ευχόμαστε να περιοριστούν όλα αυτά που συμβαίνουν και να μην κινδυνέψουν άνθρωποι, ζώα, η φύση», επισήμανε ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ. 

 

 

Ο 33χρονος πολίστας έχει ζήσει μεγάλες στιγμές, τόσο με την εθνική όσο και σε συλλογικό επίπεδο, τίποτα όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με τη σημερινή αγαλλίαση. «Κανένας μεγάλος αρχηγός δεν έφερε την Ελλάδα εδώ. Εχουμε κάνει ένα Ολυμπιακό τουρνουά που μόνο στα πιο τρελά μας όνειρα το φανταζόμασταν. Αυτό για να γίνει πράξη θέλει πολύ κόπο. Πραγματικά δεν έχω λόγια να εκφράσω αυτή τη στιγμή, νομίζω ότι σήμερα γράφτηκε ιστορία και το μόνο που μας μένει είναι με τι γράμματα θα τη γράψουμε», είπε ο Φουντούλης, δίνοντας το... σύνθημα για τον τελικό της Κυριακής, και κατέληξε:

«Δεν υπάρχει πιο μεγάλη στιγμή στην καριέρα ενός αθλητή. Καταφέραμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Είμαι πολύ περήφανος που εκπροσωπώ στη χώρα μας, παρέα με αυτά τα παιδιά καταφέραμε κάτι που θα μνημονεύεται και θα αποτελεί ορόσημο και θα μας ενώνει για όλη μας τη ζωή».

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ