Εφιαλτική η κατάσταση στην Εύβοια - Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στην Στροφυλιά - Καίγονται σπίτια - Εκκενώθηκε το κέντρο υγείας στο Μαντούδι (φώτο-βίντεο)

Δύσκολη η κατάσταση

Έξω από το χωριό Στροφυλιά, στη Βόρεια Ευβοία, βρέθηκε η ρεπόρτερ της ΕΡΤ Άννα Βλαχοπαναγιώτη και μετέδωσε τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην περιοχή όπου μαίνεται ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο.

Eurokinissi

Eurokinissi

Eurokinissi

Eurokinissi

H αναζωπύρωση που σημειώθηκε νωρίς το πρωί οδήγησε τις φλόγες προς το χωριό Κεράμια που πλέον απειλείται από τη μανία της φωτιάς που δείχνει να είναι ανεξέλεγκτη.

Με τους ανέμους να έχουν ενισχυθεί, οι φλόγες κατακαίνε τα δέντρα και στέλνουν τις καύτρες προς όλες τις κατευθύνσεις.

Eurokinissi

Eurokinissi

Eurokinissi

Eurokinissi

Oι κάτοικοι της Στροφυλιάς είναι και πάλι στο πόδι προσπαθώντας να σώσουν τις περιουσίες τους. Όλοι τη νύχτα εθελοντές με τα αγροτικά μηχανήματα δημιουργούσαν αυτοσχέδιες ζώνες πυροπροστασίας, τις οποίες πλησιάζουν τώρα πια οι φλόγες.

Η κατάσταση στη Βόρεια Εύβοια εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά δύσκολη γι’  αυτό και τέσσερα χωριά, στην περιοχή κοντά στο Μαντούδι εκκενώθηκαν το βράδυ, αναφέρει το ertnews.gr 

Eurokinissi

Εκκενώνεται το κέντρο υγείας στο Μαντούδι 

Μετά από εντολή της Πολιτικής Προστασίας εκκενώνεται το Κέντρο Υγείας στο Μαντούδι Εύβοιας υπό τον συντονισμό του Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτη Σερέτη.

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, οι γιατροί και όλο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας θα μεταφερθούν στην Χαλκίδα για να συνδράμουν με τις υπηρεσίες τους το Νοσοκομείο που έχει τεθεί από προχθές σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας.

Eurokinissi

Eurokinissi

Eurokinissi

Δύο από τους γιατρούς θα ενισχύσουν τα δύο ασθενοφόρα που παραμένουν σε ασφαλές σημείο στην περιοχή προκειμένου να καλύψουν τους πυροσβέστες που επιχειρούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ