Επίθεση στο συνεργείο του Open - Η Ελευθερία Σπυράκη με λυγμούς περιγράφει : "Μας χτύπησαν - με έσπρωξαν να μπω στο αμάξι " - Σοκ η περιγραφή του Κώστα Αλατζά (βίντεο)

Σοκ και οργή προκαλεί η επίθεση που δέχθηκε 

Σοκ προκαλεί η επίθεση που δέχθηκαν οι ρεπόρτερ και ο οπερατέρ του τηλεοπτικού σταθμού Open που κάλυπταν την πυρκαγιά στην περιοχή των Θρακομακεδόνων.

Συγκεκριμένα το βράδυ της Παρασκευής 6/8 ομάδα 15 ατόμων επιτέθηκε στους δημοσιογράφους που κάλυπταν τα γεγονότα μετά τη μεγάλη αναζωπύρωση στο μέτωπο της Βαρυμπόμπης και των Θρακομακεδόνων.

 Σύμφωνα με καταγγελία της δημοσιογράφου Ελευθερίας Σπυράκη που ήταν παρούσα και βρισκόταν σε ζωντανή μετάδοση εκείνη την ώρα, υπήρχε αστυνομική παρουσία, ωστόσο δεν επενέβη κανείς

Σοκαρισμένη και με λυγμούς η Ελευθερία Σπυράκη περιέγραψε ότι άγνωστοι που κατέβηκαν από το μέτωπο της φωτιάς , επιτέθηκαν στην ίδια , στο δημοσιογράφο Κώστα Αλατζά και στον οπερατέρ του Open.

"Ήταν μια ομάδα 15 ατόμων Ξεκίνησαν να μας βρίζουν, μας πέταξαν κάτω την κάμερα και επιτέθηκαν στον οπερατέρ και σε εμάς τους δημοσιογράφους.

Μπήκαμε στο αυτοκίνητο και άρχισαν να βαράνε τις πόρτες και τα τζάμια. Δεν επενέβη κανένας. Υπήρχε απέναντι αστυνομική παρουσία και δεν επενέβησαν. Ήταν 4 αστυνομικοί.

Οι δράστες έκλεψαν και την τσάντα του οπερατέρ μας και τώρα δεν έχει λεφτά ούτε να γυρίσει στο σπίτι του", δήλωσε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος.

Με πίεσαν να μπω στο αυτοκίνητο - Τον Κώστα τον χτύπησαν - τον οπερατέρ τον έκλεψαν

Μιλώντας σήμερα, στην εκπομπή  "Ώρα Ελλάδος", για την σοκαριστική επίθεση που δέχθηκε το συνεργείο του Open στους Θρακομακεδόνες, η Ελευθερία Σπυράκη ανέφερε: 

"Ήταν πολλοί κάτοικοι που επλήγησαν από τις πυρκαγιές μας καλούσαν και χθες και προχθές για να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει με τις περιουσίες τους. Κάτι πολύ ανθρώπινο που το καταλαβαίνουμε όλοι. Ίσως και εμείς αν βρισκόμασταν στη θέση τους να κάναμε το ίδιο. 

 Δεν θέλω να επεκταθώ πάρα πολύ σε ό,τι συνέβη χθες το βράδυ γιατί είναι πάρα πολύ άσχημη εμπειρία. Εγώ προσωπικά - που δεν έχω πάρα πολλά χρόνια στον χώρο- δεν έπαθα τίποτα σε σχέση με τον Κώστα Αλατζά

Με πίεσαν και με έσπρωξαν να μπω μέσα στο αυτοκίνητο. Τον Κώστα όμως τον χτύπησαν και τον οπερατέρ τον έκλεψαν. Είναι περιστατικά που δεν είναι καλό να συμβαίνουν γιατί κι εμείς βγαίνουμε για να δουλέψουμε, όχι για να παίξουμε με τον πόνο του άλλου και ειδικά σε τέτοιες συνθήκες"

Κώστας Αλατζάς: Μας χτύπησαν και δεν επενέβη κανείς. - Μου είπαν ότι "ήταν πάρα πολλοί".

"Είναι γεγονός στις ζωντανές συνδέσεις που κάναμε εχθές καθ' όλη τη διάρκεια της έκτακτης ροής , υπήρχαν κάποιοι νεαροί που on camera ύβριζαν , μας επιτέθηκαν λεκτικά και έλεγαν διάφορα. Επίσης είναι γεγονός ότι στην περιοχή που βρισκόμασταν εχθές στους Θρακομακεδόνες είχε απαγορευθεί από την ελληνική ασυνομία να κινούνται οι πιολίτες προς το μέτωπο της πυρκαγιάς, όπου απειλούνταν σπίτια.

Υπήρχε λοιπόν μία ομάδα ατόμων η οποία μπροστά και στην αστυνομική δύναμη μπορούσε να ανεβοκατεβαίνει ανενόχλητη από τις 8,30 που ξεκίνησε το ρεπορτάζ μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα. 

Γύρω στις δύο τα ξημερώματα, η φωτιά είχε μια έντονη αναζωπύρωση και σήμανε συναγερμός και στους άντρες της πυροσβεστικής και στους άντρες της αστυνομίας που είχαν διαρκώς το άγχος μην έχει απομείνει κανείς στα σπίτια που απειλούνταν στο βράχο της Βαρυμπόμπης.

Υπήρξε λοιπόν μια κινητοποίηση η αστυνομία φώναζε να απομακρυνθούμε όλοι από την περιοχή και εμείς οι δημοσιογράφοι, εμείς ήμασταν το τελευταίο συνεργείο που είχε απομείνει στην περιοχή.

Ενώ λοιπόν υπάρχει αυτός ο πανικός γιατί δυνάμωνε ο αέρας και η φωτιά μια ομάδα 10 -15 ατόμων, κινούνται απειλητικά προς το μέρος μας, σπάνε την κάμερα ενώ ήμασταν στον αέρα, οι τηλεθεατές πια δεν έχουν εικόνα, επιτίθενται σε εμένα, με υβρίζουν, επιτίθενται στον Σταύρο τον Χαβαλέζη τον οπερατέρ μας που προσπαθούσε να σώσει την κάμερα.

Εκείνη την ώρα ήρθε και η  Ελευθερία Σπυράκη που έπιανε , εκείνη την ώρα δουλειά για να συνεχίσει τη μετάδοση. Να αλλάξει τη βάρδια. Επιτέθηκαν και στην Ελευθερία και στον Στάυρο και σε εμένα. Μας έβριζαν, μας έλεγαν ότι λέμε ψέματα στον κόσμο. 

Ανάγκασαν εμένα και την Ελευθερία να μπούμε στο αυτοκίνητο. Στη συνέχεια κύκλωσαν το αυτοκίνητο , το κουνούσαν και έσπασαν τα τζάμια.

Στο σημείο που περιγράφουμε στην πλάτη μας , είκοσι με τριάντα μέτρα μακριά υπήρχε αστυνομική δύναμη. που είχε κάνει το μπλόκο. Όταν σπάσανε το τζάμι του συνοδηγού, ένας μου έριξε μια γροθιά στη μύτη. Είναι το σημείο που μεταδίδει η Ελευθερία, γι' αυτό είπε η Ελευθερία ότι με χτύπησαν. 

Έβριζαν μας έλεγαν για τα εμβόλια και τους ανεμβολίαστους, ότι τους λέμε ψεκασμένους. Χρησιμοποιούσαν μια φρασεολογία που παραπέμπει σε φασίστες.

Στη συνέχεια αφού με χτύπησαν ήρθε μόνος ένας νεαρός αστυνομικός και προέταξε τα στήθη του , στο παράθυρο που ήταν σπασμένο, για να μη με ξαναχτυπήσουν.

Μετά έφυγαν και βγήκα από το αυτοκίνητο . Πλησίασα προς τους αστυνομικούς για να διαμαρτυρηθώ για τη μη επέμβαση.

Όταν τους είπα "Γιατί δεν κάνατε κάτι; Θα μας σκότωναν", μου απάντησαν: "Ήταν πάρα πολλοί".

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ